Западните страни не могат да се присъединят към БРИКС, докато

...
Западните страни не могат да се присъединят към БРИКС, докато
Коментари Харесай

Русия няма да пуска в БРИКС страни, налагащи санкции

Западните страни не могат да се причислят към БРИКС, до момента в който постановат " противозаконни наказания " на членовете на групата, в това число на Русия. Това съобщи съветският заместител външен министър Сергей Рябков.

На последната си среща на върха БРИКС реши да покани Саудитска Арабия, Аржентина, Египет, Етиопия, Иран и Обединените арабски емирства да се причислят.

Рябков уточни, че групата ще прегледа поръчката на всяка западна страна, която " реши да напусне редиците " и престане да ползва наказания против Русия.

Той повтори позицията на Москва, че няма да се върне към Черноморската самодейност за зърно, в случай че настояванията ѝ не бъдат изпълнени. Министърът обаче означи, че турският външен министър Хакан Фидан възнамерява да посети Русия и не изключи опцията за двустранни договаряния по въпроса.

Всеки от участниците в БРИКС показва неоспорим интерес към активността и разширението на тази организация, посочи Рябков на конференция, отдадена на резултатите от срещата на върха на БРИКС в Южна Африка.

По негови думи интересът към БРИКС и разширението на групата са безспорни.

" Повече от 15 заявки остават на масата за по-нататъшно разглеждане и демонстрират, че има детайл на оригиналност в БРИКС, в това число геополитическа оригиналност ", уточни Рябков, представен от ТАСС.

" Изтърканите западни шаблони за съдействие, блоковата дисциплинираност и заблудата, че светът би трябвало да се гради на бинарния принцип: който не е с нас, е срещу нас - всичко това ще остане в предишното ", безапелационен бе той.

Рябков увери, че съветското председателство на БРИКС " ще бъде ориентирано към постигането на резултати ".

" Западът ще бъде заставен да се съобрази с това ", акцентира той. " Разбира се, опитите за оказване на напън върху БРИКС, за игра на това, което може да се схване като променчивост в методите, ще продължат, само че ние към този момент сме се утвърдили. БРИКС е група, която има неоспорима тежест и ще пораства във връзка с въздействието си, в това число във връзка с интернационалните процеси. Колективният Запад ще би трябвало изцяло да се съобрази с това по един или различен метод ", съобщи Рябков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР