Западните страни налагат санкции в отговор на руската военна агресия

...
Западните страни налагат санкции в отговор на руската военна агресия
Коментари Харесай

Люксембург замрази руски активи за 4,3 милиарда евро

Западните страни постановат наказания в отговор на съветската военна експанзия против Украйна. Министерството на финансите на Руската федерация през март разгласи, че към 300 милиарда $ златни и валутни запаси на Централната банка (ЦБ) са замразени. Европейският съюз замрази активите на Централната банка в размер на към 23 милиарда евро (24,5 милиарда долара).

Днес стана известно, че Министерството на финансите на Съединени американски щати забрани на жителите на страната да получават дългови отговорности и акции на компании, благосъстоятелност на съветски юридически лица. Това се показва на уеб страницата на ведомството.

Въпреки това жителите на Съединени американски щати могат да продължат да имат такива скъпи бумаги, да ги продават на чужденци и да улесняват такива транзакции. Освен това те си резервират правото да купуват акции от американски взаимни фондове, в случай че съотношението на съветските акции и облигации, съдържащи се в тях, не доминира над останалите съставни елементи.

„ В сходство с нашата цел да лишим Русия от финансовите запаси, от които се нуждае, с цел да продължи бруталната си война против Украйна, Министерството на финансите даде да се разбере, че на лицата на Съединени американски щати е неразрешено да вършат нови вложения в триумфа на Русия, в това число посредством покупки на вторичния пазар “, заяви представител на Министерството на финансите на Съединени американски щати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР