Западните страни, които говорят за евакуация на цивилното население от

...
Западните страни, които говорят за евакуация на цивилното население от
Коментари Харесай

Държавната дума на РФ обясни защо Западът използва темата за евакуация от Азовстал

Западните страни, които приказват за евакуация на цивилното население от територията на завода Азовстал в Мариупол, чакат да изтеглят блокирани наемници от Обединеното кралство, Германия, Съединени американски щати и Франция, сподели Виктор Водолацки, заместник-председател на комисията на Държавната дума по въпросите на Оперативно-наблюдателно дело, Евразийска интеграция и връзки със сънародниците.

„ Западните куратори [на Украйна] през днешния ден започнаха интензивно да си сътрудничат с Руската федерация за отваряне на филантропични коридори, само че не в посока Донецк, а в посока Запорожие. Естествено, те имат предпочитание да се измъкнат от срама, който ги чака в близко бъдеще, защото на територията на Азовстал има голям брой висши офицери и разузнавачи от Съединените щати, Франция, Германия, Англия " цитира ТАСС думите на събеседника.

Според него в този момент европейските политици не желаят позор и по тази причина се пробват да провеждат евакуация. Водолацки акцентира, че филантропичните коридори остават отворени за цивилни .

Именно на територията на завода в този момент се намират останките на украинската формация в Мариупол, останалата част от града е изцяло разчистена. Според съветското министерство на защитата в завода остават не повече от 2,5 хиляди украински сили за сигурност, в това число военнослужещи от националистическия полк " Азов " и задгранични наемници.

Припомняме, че Путин разпореди да не се щурмува последната цитадела на украинските националисти в Мариупол – завода „ Азовстал “, а да се блокира, с цел да „ не прелети муха “.

Превод: ПИ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР