Западните съюзници ще дадат на Украйна способности, които да ѝ

...
Западните съюзници ще дадат на Украйна способности, които да ѝ
Коментари Харесай

САЩ обещават на Украйна помощ за пролетно контранастъпление

Западните съдружници ще дадат на Украйна качества, които да ѝ оказват помощ да устои на съветските офанзиви и да стартира контранастъпление напролет.

Това сподели през днешния ден в Брюксел американският министър на защитата Лойд Остин пред сътрудниците си от НАТО, с които разиска настоящите потребности на Киев от военна помощ. Преди започващата през днешния ден двудневна среща министрите заседаваха дружно с украинския си сътрудник Олексий Резников във формат " Рамщайн " - контактната група Украйна-НАТО носи името на американската база на Военновъздушни сили в Германия, където стартира оперативната работа по обезпечаване на военната помощ. 
 Остин и Резников преди съвещанието във формат " Рамщайн " през днешния ден. Снимка АП / Българска телеграфна агенция

" Контактната група даде да се разбере, че ние ще подкрепим битката на Украйна за независимост дълготрайно и ще ѝ помогнем да устои и да напредне през пролетната контраатака ", сподели Остин във, оповестени на уеб страницата на Пентагона. " С единение и спешно пак ще осигурим подкрепата, която сме дали обещание на Украйна. Ще дадем в ръцете на украинските сили качества, които да ги интегрират на бойното поле ".

По-рано през днешния ден Резников очерта пред украинските медии дневния ред на днешния “Рамщайн ”. По думите му той включва отбраната на украинското небе, по-специално „ посредством присъединяване на авиационна платформа “. Очевидно тук става дума за договаряния за даване на Украйна на западна авиация. 

Другите точки са развиването на " танковата коалиция ", образуване на резистентен запас от муниции, стратегии за образование на украинската войска, логистика - поддръжката и ремонта на оборудването.

Остин напомни, че западните съдружници са доставили и дали обещание на Украйна оръжия и муниции на обща стойност към 50 милиарда американска $ от началото на войната преди година. Той заключи основното в досегашната поддръжка по този начин:

“Съединените щати, Германия и Холандия работят дружно за даване на системи за противовъздушна защита Patriot на Украйна.Франция и Италия работят за обезпечаване на система за противовъздушна защита SAMP/T. И консорциум от страни – в това число Германия, Полша, Канада, Португалия, Испания, Норвегия, Дания и Холандия – работят дружно, с цел да дават бойни танкове Leopard на Украйна. За по-голяма бронирана мощност Съединените щати, Чехия и Холандия дават взаимно повече от 90 танка Т-72. Това е в допълнение към последното подаяние на Полша на Т-72. Обединеното кралство даде компания от съществени бойни танкове Challenger и работи с няколко страни, с цел да обезпечи повече муниции за бранителите на Украйна ”.

Западните страни дадоха да се разбере, че колкото по-тежко и комплицирано е военното съоръжение, колкото повече поддръжка, инфраструктура и подготвеност изисква то, толкоз повече време ще изискват доставката му и подготовката на украинските военни да си служат с него. Част от нея към този момент в ход в страни като Обединеното кралство, Германия и Полша.

" Разбира се, нашата цел не е единствено да осигурим съоръжение. Тя е да обезпечи цялостни и трайни качества ", добави Остин. " Така че през днешния ден ще продължим да приказваме за консолидиране и синхронизиране на нашата поддръжка, тъй че Украйна да има надеждни бойни качества ".

Министрите разгледаха още интегрираното образование на украински военни, което се организира в цяла Европа и обсъдиха индустриални инициативи, които ще оказват помощ за поддръжката на Украйна в дълготраен проект.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР