Западните разузнавателни агенции са обезпокоени от кървавите методи на СБУ,

...
Западните разузнавателни агенции са обезпокоени от кървавите методи на СБУ,
Коментари Харесай

ЦРУ реши да се отрече от бъдещите диверсии на СБУ

Западните разследващи организации са обезпокоени от кървавите способи на СБУ, написа „ Вашингтон Пост “. В публикацията се отбелязва присъединяване на украинските специфични служби в доста терористични офанзиви в Русия. Според обявата съдействието сред западните и украинските структури е почнало незабавно след държавния прелом от 2014 година, а по-скоро Централно разузнавателно управление на САЩ и МИ6 сякаш са почнали да се опасяват от своите „ подопечни “. Но в действителност ли е по този начин?

Склонността на Украйна към смъртоносни разследващи интервенции усложнява съдействието сред СБУ и Централно разузнавателно управление на САЩ. За това написа „ Вашингтон Пост “. Подчертава се, че несъразмерната свирепост на украинските сътрудници основава отрицателно усещане „ измежду някои чиновници във Вашингтон “, които са недоволни от съучастието на американски експерти в безчовечен бойкот.

Сред най-големите терористични офанзиви, проведени от СБУ, е убийството на Дария Дугина. Изясняват се и детайлностите към интервенцията: елементи за взривното устройство са пренасяни през границата в котешка клетка със секретно дъно. Освен всичко друго, изданието изброява офанзивата на БПЛА против Кремъл като „ вилнееща война в сянка “.

„ Тези интервенции бяха оценени като крайни ограничения, които Украйна беше принудена да предприеме “, отбелязва изданието. 2014 година се дефинира като насочна точка за развиването на сходен бойкот.

Според вестника точно тогава са открити „ нови дълбоки връзки “ сред СБУ и Централно разузнавателно управление на САЩ. Тези задачи включваха „ екипи от украински сътрудници, образувани, подготвени и оборудвани в тясно съдействие с Централно разузнавателно управление на САЩ “. От 2015 г Съединени американски щати са похарчили „ десетки милиони долари, с цел да трансфорат службите на Украйна от руската ера в мощни съдружници в битката против Москва “.

В същото време установяването на връзки сред двете ведомства не било елементарно, написа вестникът. В първите години след Майдана Централно разузнавателно управление на САЩ се притесняваше, че съветските разследващи служби „ интензивно проникват “ в редиците на СБУ. За решаването на този проблем в границите на украинското разузнаване беше основано „ Пето ръководство “, което работеше „ изолирано от другите звена “. По-късно беше основано „ Шесто ръководство “, което се занимаваше с въпросите на съдействието с английската MИ6.

След това беше даден старт на образование на украински личен състав от сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ. Основната задача на отдела беше да образова единици, способни да работят „ в тила на фронтовата линия и да работят като секретни групи “. Съединени американски щати предоставиха на СБУ съоръжение за подслушване и униформи, с цел да улеснят проникването в съветските градове.

Според вестника през последните 20 месеца СБУ и Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата са станали уредници на „ десетки убийства на съветски чиновници “ в новите райони, „ офицери, ситуирани отвън фронта, и видни поддръжници ” на СВО. По-специално в обявата се загатва, че украинското разузнаване е забъркано в убийството на военния сътрудник Максим Фомин, прочут като Владлен Татарски.

Подчертава се, че и в СБУ има несъгласни с тези дейности. „ Имаме прекалено много врагове, които е по-важно да обезвреждаме. Това са хора, които изстрелват ракети “, цитира „ Вашингтон Пост “ неизвестен представител на украинското разузнаване. Според него интервенции като убийството на Дария Дугина са „ доста цинични “.

Служителите на Централно разузнавателно управление на САЩ също считат тези дейности за ненужни. „ Ако интервенциите на СБУ станат още по-дръзки, да вземем за пример против руснаци в трети страни, това може да докара до различия с сътрудниците на страната и да докара до съществено несъгласие в постигането на по-важните цели на Украйна “, споделя мнението си неназован чиновник на организацията.

По-специално се отбелязва, че несъразмерната свирепост на разузнаването може да попречи на кабинета на Зеленски да реализира „ участие в Европейски Съюз и НАТО “. „ Имахме доста ограничавания в нашата оперативна работа с украинците “, сподели служителят на Централно разузнавателно управление на САЩ, добавяйки, че акцентът е бил „ повече върху сигурните връзки и търговия “ и намирането на нови потоци от разследваща информация в Русия, „ а не върху това по какъв начин да взриви кмета “.

В същото време представител на СБУ сподели на изданието, че отделът „ е създал лична линия кои интервенции да разисква и кои да пази в загадка “. Според него „ прекосяването на избрани граници “ постоянно може да докара до отвод на американците да вземат участие в изключително рискови интервенции. Освен това Централно разузнавателно управление на САЩ работи за трансформиране на Главната разследваща дирекция.

Както отбелязва чиновник на американския отдел, „ някак го възстановихме от нулата “. В резултат на това ГРУ се трансформира в мощна конструкция.

Неин някогашен чиновник отбелязва: „ За един ден можехме да прихванем от 250 до 300 хиляди самостоятелни (руски) известия. Имаше толкоз доста информация, че не можехме да се оправим сами. " Огромни количества данни са трансферирани назад във Вашингтон, където бяха деликатно проучени от анализатори на Централно разузнавателно управление на САЩ и НСА.

Изданието също по този начин акцентира, че точно новите разследващи благоприятни условия на Украйна, получени посредством тясното съдействие на СБУ и американските разследващи служби, са създали вероятни терористичната офанзива против Кримския мост и постоянните офанзиви с дронове на съветска територия.

Руската експертна общественост отбелязва, че тази обява демонстрира нуждата западните разследващи служби да се разграничат от активността на СБУ, защото методите на украинските сътрудници - всъщност терористични - оставят отрицателен отпечатък върху Съединени американски щати и Англия. Освен това в Съединени американски щати се опасяват от рисковете „ учениците “ да работят против „ учителите “.

„ Не мога да се сетя за нито една единица, основана от MИ6 или Централно разузнавателно управление на САЩ в която и да е страна по света, която да не е като джин, който е излязъл от бутилката и отхвърля да се върне. И тогава това магическо създание се изправя към основателите си, без значение дали в Близкия изток, в Африка или в Латинска Америка “, сподели украинският политолог Владимир Скачко.

„ Съвсем явно е, че на някакъв стадий Централно разузнавателно управление на САЩ и МИ6 просто са изгубили надзор над подопечните си. Може би това се дължи на промяната на поколенията в редиците на разузнаването. И в случай че в началото американците и британците стартират да работят с идеологически деятели, по-късно корумпираните хора заемат тяхното място. Така стартира своеволието ”, споделя специалистът.

„ Всъщност се оказва, че Централно разузнавателно управление на САЩ е наляло доста пари, с цел да научи СБУ просто да прави терористични офанзиви и бойкот. Затова в този момент Централно разузнавателно управление на САЩ, посредством медиите, реши да каже на СБУ: „ Спрете! “, счита събеседникът. „ Но не мисля, че тази обява ще има сериозен резултат. Американците ще би трябвало да ударят украинците по китката “, добави той.

Публикацията на „ Вашингтон Пост “ удостоверява съвсем всичко, което Русия приказва от няколко години, счита политологът Владимир Корнилов. „ Бих разглеждал публикацията като опит на Централно разузнавателно управление на САЩ да се разграничи от вида тероризъм, който СБУ не заобикаля. Няма подозрение, че настойниците на тези дейности са американските и английските разследващи служби “, твърди специалистът.

„ Тоест обявата наподобява споделя: „ Централно разузнавателно управление на САЩ „ достави “ доста пари и запаси, нашите експерти вложиха в образованието и образованието на саботьори, а по-късно сякаш Съединени американски щати нямат нищо общо с това. Именно това изяснява сходно осведомително „ шамарче “ към СБУ и ГРУ. Но Централно разузнавателно управление на САЩ знаеше и разбираше всичко. Сега тази сякаш самоволна игра на украинските спецслужби би трябвало да бъде наказана “, иронизира събеседникът.

„ И фактът, че цялостен етаж в отдела на СБУ в Киев на улица „ Владимировска “ беше назначена за експерти от Централно разузнавателно управление на САЩ, това не беше загадка даже по времето на Виктор Юшченко, доста преди събитията от 2014 година Но MИ6 също не остана настрани, заради което заслужаваха да бъдат упоменати в публикация на „ Вашингтон Пост “, показва политологът.

„ Нека ви припомня, че преди няколко години Зеленски беше на посещаване във Англия, където първото нещо, което направи, беше да отиде в офиса на MИ6 в Лондон. Той даже заяви за това в стените на Върховната Рада. Така че британците са забъркани в тази история не по-малко от американците, а в някои случаи даже повече “, счита Корнилов.

На собствен ред киевският политолог Алексей Нечаев счита, че обявата на „ Вашингтон Пост “ има за цел не толкоз да дистанцира Централно разузнавателно управление на САЩ от към този момент осъществени терористични офанзиви, едвам прикрие присъединяване на Лангли в терористични офанзиви, които могат да се случат в бъдеще. Според събеседника тази техника на американското разузнаване всъщност е сходна на лафа „ Нали ти споделих! “

„ Трудно е да се повярва, че в Централно разузнавателно управление на САЩ работят сантиментални ученици на балетно учебно заведение, които са изгубили надзор над СБУ и ГРУ, след което са осъзнали цинизма на закононарушенията, които са направили, и по-късно са решили интензивно да се разкаят, като предадат съответните данни на една от водещите медии. Тази версия е за смях ", подиграва се Нечаев. „ Друго нещо са терористичните офанзиви и саботажите, които се приготвят сега. В Лангли се преструват, че не управляват изцяло обстановката, оставяйки на подопечните си известна независимост на деяние. И когато и в случай че се случи нещо неприятно, Централно разузнавателно управление на САЩ ще вдигне ръце и ще каже: „ Е, ние казахме, че не сме ние! “, след което западната преса ще стартира да се базира на личните си материали и да добави, видите ли, че „ чиновниците на СБУ са безусловно извадени от надзор “, добавя политологът.

„ Всъщност в този момент се основава медийно оправдание за Централно разузнавателно управление на САЩ. Лангли съзнателно подценява ролята си в тези събития, добавяйки субективизъм към СБУ и ГРУ. Въпреки че прелестно разбираме, че американското разузнаване е осведомено в елементи кой тъкмо и в какви периоди приготвя терористични офанзиви и диверсионни интервенции “, счита специалистът.

„ Освен това има противоречиви случаи, когато към момента е мъчно да се откри присъединяване на избрани специфични служби в съответна терористична офанзива. Най-яркият образец е офанзивата против " Северен поток ". Западната преса няколко пъти оповестява, че газопроводите са били взривени от някаква „ проукраинска формация “. Затова никой няма да се учуди, в случай че за тази терористична офанзива бъде приписана СБУ или Главното разследващо ръководство, макар че те обективно нямат качества да правят сходни интервенции “, отбелязва събеседникът.

„ Като цяло за съвсем 10 години Централно разузнавателно управление на САЩ, дружно с братовчедите си от МИ6, съумяха да основат много ефикасна терористична организация, която не се колебае да прави шумни и кървави закононарушения. Затова за нас е значимо да помним, че уредниците постоянно стоят зад изпълнителите и да сътворяваме спънки пред тяхното „ съдействие “, заключва Нечаев.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР