Западните правозащитници и преса демонстрират липса на честност и се

...
Западните правозащитници и преса демонстрират липса на честност и се
Коментари Харесай

Ердоган критикува Запада заради протестите във Франция

" Западните правозащитници и преса показват липса на почтеност и се отнасят друго към митингите във Франция. " Това съобщи турският президент Реджеп Ердоган, заяви РИА Новости.
" Онези правозащитници, които интензивно работеха на митингите на Гези, в Париж мълчат - те са слепи, глухи и неми. Световните медии не демонстрират обективно това, което се случва във Франция. Вдигнаха целия свят на крайници поради Гези. Хайде в този момент тъкмо по същия метод показвайте митингите във Франция. Но те не ги демонстрират, тъй като не са почтени ", сподели още Ердоган.
По думите му никой към този момент не може да дава на Турция уроци по народна власт и права на човек.
" Онези, които най-силно крещят за правата на индивида, от дълго време са най-лошите образци в това отношение ", добави турският президент.
Протестите на " жълтите жилетки " започнаха на 17 ноември против повдигането на цените на бензина. Масовите митинги минаха в вълнения и конфликти с полицията, погроми, подпалвания на коли, опустошения на магазини и банки.
През юни 2013 година Турция бе обхваната от вълна от митинги, почнали в Истанбул поради решението на управляващите да отрежат дърветата в парк Гези в региона на Таксим и да построят на негово място мол. Протестиращите бяха подкрепени от доста турци в страната и сънародниците им, живеещи в чужбина. Протестите прераснаха в неодобрение против политиката на държавното управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР