Западните потребители финансират терористи чрез изкупуване на талк на прах,

...
Западните потребители финансират терористи чрез изкупуване на талк на прах,
Коментари Харесай

Западните потребители финансират терористи с изкупуване на талк от Афганистан

Западните консуматори финансират терористи посредством изкупуване на талк на прахуляк , разкрива следствие, представено от " Гардиън ".

ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) и талибаните водят яростна борба за надзор над мини в Афганистан , които доставят огромно количество талк, употребявано от европейските и американските консуматори.

Минералът, употребен във всичко - от бебешка пудра и козметика до бои и автомобилни елементи, е добиван в региони в източната част на Афганистан , където талибаните и ДАЕШ се борят за превъзходство.

Битката за надзор над добива на талк и други минерали като хром е изложена в нов отчет на Global Witness . Месеци наред организацията е разследвала по какъв начин западните консуматори поддържат екстремистите в страната.

Според информацията ДАЕШ сега управлява огромни мини с талк, мрамор и хром в източната част на Афганистан . Източник съобщи, че групировката е забъркана в опит да построи път до Пакистан, с цел да изнася миниралите.

Почти целият талк от Афганистан е изнасян за Пакистан . Повече от 1/3 от американския импорт на талк идва от Пакистан. Държавите от Европейски Съюз също са огромни вносители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР