Западните партньори все още не са съгласували план за обучение

...
Западните партньори все още не са съгласували план за обучение
Коментари Харесай

Politico: Все още няма план за обучението на украинските пилоти на F-16

Западните сътрудници към момента не са съгласували проект за образование на украинските водачи за ръководство на изтребители F-16 , написа Politico, базирайки се на американски източници, осведомени с разискването на този въпрос.

, подкрепящи образованието на водачи, само че до момента нито една страна не се е включила обществено към програмата , като в същото време Украйна ускорява натиска върху своите съдружници да й доставят F-16.

Според Politico едно от обсъжданите оферти за образование включва изпращане на украински водачи в Съединените щати за образование в!62-ра ескадрила на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Аризона, което към този момент образова задгранични сътрудници да летят на F-16. Според двама американски публични лица и един европейски чиновник обаче тази концепция не е намерила поддръжка, отбелязва вестникът.

Друг проект включва изпращане на американски военни водачи в Европа, които да образоват украинци някъде отвън тяхната страна. Не са взети дефинитивни решения, съгласно американски чиновници, написа Politico. " Сътрудничеството продължава ", сподели един чиновник.

Министърът на защитата на Дания Троелс Лунд Поулсен означи, че украинските водачи би трябвало да преминат през образование сред шест и осем месеца, преди вероятно страната им

" Това не значи, че не може да се вземе решение авансово. Но изтребителите F-16 ще останат в Дания до 2024 година ", акцентира Лунд Поулсен.

Копенхаген поръча 27 бойни самолета F-35A, които ще заменят 40-годишните F-16, от които страната разполага с 30 оперативни машини. Преминаването към изтребители F-35A се прави от края на 2023 година до края на 2025 година

за битката си против пълномащабната съветска инвазия, която стартира през февруари 2022 година Първоначално с принуда, неотдавна Съединени американски щати и други страни от НАТО се съгласиха да разрешат на украинските водачи да преминат образование на изтребители F-16, макар че към момента никой не се е заел да съобщи на Киев такива самолети.
 Лавров: Прехвърлянето на F-16 на Украйна е опасност в нуклеарната сфера
Лавров: Прехвърлянето на F-16 на Украйна е опасност в нуклеарната сфера

Tъй като тези самолети теоретично могат да носят нуклеарни оръжия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР