Западните медии съобщиха, че Русия се стреми да поеме контрол

...
Западните медии съобщиха, че Русия се стреми да поеме контрол
Коментари Харесай

Русия възнамерява да направи своя нефт еталонен

Западните медии оповестиха, че Русия се стреми да поеме надзор върху цените на петрола, като сътвори пример - нов референтен клас нефт.

Както оповестява Bloomberg News, съветското държавно управление е създало проект за основаване на народен петролен бенчмарк. Изданието написа, че новата вариация ще се появи през идната година и ще стане метод за отбрана на Русия от опитите на Запада да ограничи притока на петродолари в страната.

Ключови съветски министерства, локални производители на нефт и централната банка възнамеряват да започват търговията с нефт на националната платформа през октомври, както следва от документ, забелязан от Bloomberg News.

Русия ще работи за привличане на задгранични сътрудници да купуват нефт, с цел да реализира размерите на търговия, задоволителни с цел да откри ценови бенчмарк сред март и юли 2023 година

Русия повече от десетилетие се пробва да сътвори собствен личен петролен бенчмарк, само че без триумф, написа вестникът. Междувременно предишния месец страните от Г-7 се споразумяха незабавно да проучат по какъв начин да лимитират приходите на Москва посредством ограничение на цената на нейния нефт.

Основният експортен вид недопечен нефт на Русия, Urals, нормално се купува и продава с отстъпка от еталонния вид Брент в Северно море. След стартирането на специфичната интервенция на Русия в Украйна тази отстъпка се усили доста, защото глобите понижиха привлекателността на „ Урал “.

Две съветски публични лица, говорещи при изискване за анонимност, потвърдиха пред Bloomberg, че работата по народен бенчмарк продължава, като споделиха, че страната желае да подсигурява, че може да продава петрола си без външен напън или ограничавания.

Предложението на Г-7 още веднъж потвърди нуждата от самостоятелен съветски бенчмарк, сподели един от източниците. Главният изпълнителен шеф на съветски петролен производител, който също пожела анонимност, защото диалозите не са обществени, също удостовери, че е имало полемики за новия вид.

Трябва да се означи, че в последно време формулировката на западните медии „ с позоваване на анонимни източници “, която преди се смяташе за заслужаваща внимание, към този момент не се радва на същото доверие.

За новия образцов вид всичко е готово

Западните страни като цяло се стремят да дискриминират икономическите запаси на Русия посредством интервенция в пазарните принадлежности, отбелязва Никита Донцов, политолог и началник на информационната група Influence. Но, съгласно него, пазарът в режим на „ ръчно ръководство “ не може да работи, както можеха да видят всички руски жители, и по тази причина е двойно по-изненадващо да се следят опитите за потребление на сходни диктаторски практики от актуалните Съединени щати.

Русия в действителност би трябвало да подсигурява суверенитета си, доколкото е допустимо, и в случай че съветският нефт Urals е изкуствено стеснен в цената на американските или английските тържища, тогава е належащо да се трансферира търговията му на борсата в Санкт Петербург или Москва, с цел да не зависи върху решенията на западните страни, счита специалистът. Цялата политика на санкционен напън върху Русия наподобява като инструмент за нелоялна конкуренция, с който Съединени американски щати се стремят да изтласкат Русия от легалното комерсиално поле, с цел да си обезпечат владичество на пазарите.

„ Очевидно е, че сходна политика ще удари Съединени американски щати като бумеранг, а намаляването на конкуренцията с изтикването на един от най-големите играчи на петролния пазар, ще докара до дефицит и внезапно повишаване на цените на петрола от различни снабдители “, споделя Донцов..

Задачата за прекачване на търговията с съветски нефт под съветска пълномощия и продажбата му за рубли беше сложена от президента на Руската федерация преди 10 години, удостоверява Оксана Лукичева, анализатор на стоковите пазари в „ Oткритие Инвестиции “. Постепенно беше решено - въз основата на борсата SPIMEX беше основана платформа и започва пробна търговия с нефт URALS.

Стартирането на тези търгове през 2011 година не докара до триумф - задграничните консуматори и съветските производители подцениха новата платформа заради откритата процедура, показва специалистът. Освен това борсата включи организацията " Аргус " в изчисляването на индикаторите, стартира да организира търгове за търговия със спреда за нефт URALS. Някои компании, като Зарубежнефт, интензивно използваха тази обменна инфраструктура. Общата интензивност обаче към момента беше дребна.

В последна сметка ръководителят на SPIMEX сподели, че борсата разполага с подготвена инфраструктура за пускане на борсовата търговия и когато й пристигна времето, участниците на пазара ще стартират да я употребяват.

Това беше казано към 2019 година Явно, отбелязва Лукичева, времето е пристигнало, само че би трябвало да забележим на каква платформа в последна сметка ще се търгува съветски нефт. Може би има промени в това отношение.

Сега изискванията се трансформираха фрапантно - на първо място геополитическите. Следователно е изцяло допустимо оповестените по-рано планове на управляващите във връзка с новия вид нефт в този момент да се осъществят сполучливо, удостоверява Алберт Короев, началник на отдела за борсови специалисти в BCS Mир Инвестмънт. Наличието на собствен образцов вид ще разреши по-строг надзор върху ценообразуването, в сравнение с при сегашната му обвързаност за северноморския вид Brent.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР