Западните фармацевтични компании водят преговори с алтернативни доставчици в отговор

...
Западните фармацевтични компании водят преговори с алтернативни доставчици в отговор
Коментари Харесай

Производителите на лекарства се надпреварват да намерят алтернативни доставчици, докато САЩ предприемат мерки срещу китайските биотехнологии

Западните фармацевтични компании водят договаряния с различни снабдители в отговор на проектозакона на Съединени американски щати, който се стреми да ограничи значим китайски разработчик и производител на медикаменти заради опасения за националната сигурност.

Законът за биосигурност ще забрани на американските компании, получаващи пари от федерална безплатна помощ, да работят с четири китайски биотехнологични компании, в това число WuXi AppTec и нейната дъщерна компания WuXi Biologics, които създават дейни фармацевтични съставки (API) за стотици американски и европейски производители на медикаменти.

Компании, в това число основаната в Съединени американски щати Eli Lilly, Vertex Pharmaceuticals и BeiGene в Швейцария, са разговаряли с конкурентни договорни производители за диверсификация на производството надалеч от фирмите на WuXi, съгласно няколко души, осведомени с полемиките.

„ В момента всички се обръщат към различни [производствени организации за разработка по договор] “, сподели изпълнителен шеф н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР