Западните държави са излъгали, когато са заявили, че Украйна се

...
Западните държави са излъгали, когато са заявили, че Украйна се
Коментари Харесай

Западът измами бедните страни със сделката за зърно в Украйна: Путин

Западните страни са излъгали, когато са декларирали, че Украйна се нуждае от достъп до морския превоз, с цел да понижи внезапното повишаване на цените на храните и риска от апетит в бедните страни, съобщи съветският президент Владимир Путин.

По-голямата част от товарите, изнесени от Украйна в границите на съглашението с Русия, реализирано с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации, са отишли в Европейски Съюз, съобщи Путин в речта си на Източния стопански конгрес във Владивосток, Русия, в сряда. Той добави, че изискванията на съглашението евентуално би трябвало да бъдат изменени.

Путин направи тези забележки във връзка със съглашението, което разрешава на цивилен кораби да влизат и излизат от украинските черноморски пристанища, с цел да доставят зърнени товари. Схемата беше въведена в деяние в края на юли, като Турция е хазаин на център, който координира доставките.

Руският водач означи, че договорката е била оповестена за метод да се ограничи покачването на международните цени и да се помогне на най-затруднените страни. На процедура съвсем цялото зърно, доставяно от Украйна, отива в богатите страни от Европейски Съюз, споделя той.

Много европейски нации са работили като колонизатори през миналите десетилетия и епохи, и работят по същия метод и през днешния ден. Те просто излъгаха разрастващите се страни за следващ път. И те не престават да мамят.

С сходно отношение проблемите с съществуването на храна единствено ще се задълбочават, предизвести Путин.

На 30 август Продоволствената стратегия на Организация на обединените нации заяви, че е изпратила втора пратка с хранителни помощи от Украйна. Корабът е превозвал 37 000 тона пшенично зърно за Йемен. Путин акцентира, че единствено два от над 80-те кораба, които са напуснали Украйна, в действителност са пътували за подкрепяне на глада.

По-рано тази седмица съветският външен министър Сергей Лавров упрекна западните страни, че не са премахнали вторичните ограничавания върху износа на храни и торове от Русия след постигането на съглашението с Украйна. Организация на обединените нации, която е подписала съглашението дружно с Турция, даде обещание да употребява въздействието си, с цел да бъдат анулирани рестриктивните мерки.

Икономическият конгрес, чийто хазаин е Русия, е годишно събитие, отдадено на районното съдействие в Азия. Путин взе участие в пленарна сесия на втория ден от събитието дружно с публични представители на Армения, Китай, Мианмар и Монголия.

 Снимка: ЕПА

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР