Западните държави, начело със САЩ, не могат да изменят това,

...
Западните държави, начело със САЩ, не могат да изменят това,
Коментари Харесай

Лавров: Крим завинаги стана част от Русия

Западните страни, отпред със Съединени американски щати, не могат да променят това, че Крим вечно стана част от Русия. Това съобщи през вчерашния ден външният министър на Руската федерация Сергей Лавров пред ТВ канала  " Крым-24 ", по случай 7-годишнината от анексирането на полуострова. 

" Съдбата и бъдещето на Крим е вечно с Русия, нрави ли се това на някого, или не. Никакви дейности на западните страни, отпред със Съединени американски щати, не могат да променят действителността - нито от международно-правна, нито от политическа, нито от морална позиция ", сподели Лавров.

Той добави, че преди 7 година кримчани са се изказали за влизане на полуострова в състава на Русия " в цялостно сходство с интернационалното право ". 

" Такава форма на реализация, скрепена в Устава на Организация на обединените нации за правото на самоопределяне на народите, стана единствения прийом за отбрана на ползите, достолепието, живота на кримчани на фона на опасността от страна на националистите и неонацистите, пристигнали на власт в Киев, вследствие на антиконституционен въоръжен прелом ", добави Лавров.

Той даде обещание, че съветската дипломация ще продължи " да работи пламенно за закрепването в съзнанието на задграничните сътрудници на действителностите, свързани с връщнето на поуострова вкъщи ".

Според Лавров, нараства интензивността на интернационалните контакти с Крим, който се посещава " от представители на непознати обществено-политически, настоятелен, научни и парламентарни кръгове ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР