Западните държави доставят повече оборудване за противовъздушна отбрана на Украйна,

...
Западните държави доставят повече оборудване за противовъздушна отбрана на Украйна,
Коментари Харесай

Ройтерс: Италия праща ПВО на Украйна frognews.bg

Западните страни доставят повече съоръжение за противовъздушна защита на Украйна, откогато президентът Володимир Зеленски предишния месец помоли за помощ водачите на страните от Групата на седемте (Г7).

Представителят на италианската коалиция, който отхвърли да бъде назван, сподели, че Рим е подготвен да даде на Украйна разнообразни системи за противовъздушна защита, в това число френско-италианските SAMP/T със междинен обхват и италианските Aspide, както и портативните ракети Stinger.

Въпреки това обаче остава неразбираемо количеството, което Италия може да предложи на Украйна, а също така и по кое време може да бъдат доставени. 

Италианският министър на защитата Гуидо Крозето беседва по телефона в понеделник с министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин и даде обещание да поддържа Украйна против нашествието на Русия " колкото е належащо ".

Италия утвърди първата си доставка на оръжия за Киев в края на февруари при държавното управление на националното единение на Марио Драги. Новоизграденото дясно съдружно държавно управление на Джорджия Мелони приготвя шести пакет. 

Мелони е корав покровител на Украйна макар двойственото отношение на нейните съдружни съдружници Матео Салвини и Силвио Берлускони, които имат исторически близки връзки с съветския президент Владимир Путин.

Рим в никакъв случай не е разкривал детайлности за оръжията, които е изпратил на Киев след съветската инвазия, само че италианските и украинските медии настояват, че предходни доставки включват ракетни системи с неведнъж изстрелване (MLRS), гаубици Pzh2000 и бронирани транспортни средства.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР