Западните Балкани са Европа, но държавите трябва да уважават правилата

...
Западните Балкани са Европа, но държавите трябва да уважават правилата
Коментари Харесай

Таяни отказа да коментира името на Македония, не било в неговите правомощия

Западните Балкани са Европа, само че страните би трябвало да почитат разпоредбите на Европейски Съюз. Това съобщи Антонио Таяни , ръководител на Европейския парламент, на конференция на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани.
Във всяка една страна би трябвало да затвърдим свободата на медиите. Свободата на медиите е извънредно значимо нещо на всички места. Трябва да приказваме за това да има политически разговор, само че би трябвало и в действителни измерения да има независимост на медиите. Не става дума единствено за Черна гора, само че и за Словакия, Малта, отговори Таяни на въпрос на публицист от Черна гора.
След най-скорошния случай в Словакия с убийството на двамата проверяващи публицисти, е значимо да изпратим мощно обръщение към държавите-кандидатки и членки, че свободата на медиите е едно от най-важните неща в разговора ни, изключително с държавите-кандидатки за участие в Европейски Съюз, добави Таяни.
Западните Балкани са Европа. Ако тези страни желаят да са пълноправни членки, те би трябвало и да почитат Европейски Съюз. Те поставят старания, загатнах Сърбия и Черна гора, които са стартирали този развой, това се отнася и за Македония. Ние не стоим като затруднение, а им оказваме помощ да вървят в европейска тенденция. Когато станах ръководител на Европейския парламент през цялото време подкрепях този развой, само че държим и на съществени правила - против корупцията и за върховенството на закона, за свободата на медиите. Тези правила би трябвало да се следват. По отношение на името на Македония - това не е в моите пълномощия , приключи Таяни.
Сподели с товите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР