Западните Балкани никога не са били в по-удобна позиция да

...
Западните Балкани никога не са били в по-удобна позиция да
Коментари Харесай

Хашим Тачи: Западните Балкани никога не са били в по-удобна позиция

Западните Балкани в никакъв случай не са били в по-удобна позиция да засилят общия си развой за интеграция в Европейски Съюз. Това сподели президентът на Косово Хашим Тачи по време на конгрес на българското държавно управление и Световната банка за районната интеграция на Балканите, съобщи „ Фокус “.

Тачи благодари на българския министър председател Бойко Борисов и на уредниците на форума от Световната банка, както и на останалите водачи от Западните Балкани. „ Като се има поради какво се случва на Балканите и с всички тези спънки, с които се срещаме през днешния ден е реалност, че Западните Балкани в никакъв случай не са били в по-удобна позиция да засилят общия си развой за интеграция в Европейски Съюз. Това ще помогне на нашата обща непоклатимост “, съобщи Хашим Тачи.

„ Всъщност ние дружно би трябвало да влагаме във всеки един общ план “, съобщи той и добави, че Косово ще направи всичко допустимо за по-бърза интеграция към Европейски Съюз. „ В последно време Косово в действителност работи за своята инфраструктура, свързвайки Прищина с останалите страни от Балканите, изключително с Македония. Искам да подчертая, че свързаността с останалите страни от Балканския полуостров е също толкоз значимо за нас “, сподели още президентът на Косово.

„ Искам да кажа на всички държавни управления от Балканите, че нашите бюджети би трябвало да са ориентирани по този начин, че за приоритет да имат една всеобща интеграция на страните от Западните Балкани “, съобщи Хашим Тачи и добави, че страните от района имат потребност от това, както и останалите, които към този момент са членове на Европейски Съюз.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР