Западни военни експерти сравниха бъдещото украинско контранастъпление с битките на

...
Западни военни експерти сравниха бъдещото украинско контранастъпление с битките на
Коментари Харесай

Тактиката на взрива: ВСУ готвят „Пустинна буря“ за Крим и Донбас

Западни военни специалисти съпоставиха бъдещото украинско контранастъпление с борбите на интернационалната коалиция в Ирак. Танкове M1 Abrams пробиха " отбранителната линия " на Саддам за броени часове, същото може да се случи и в Крим, написа украинският " Фокус ".
Украинските въоръжени сили се готвят да употребяват западни оръжия в контранастъпление в жанр " огромен гърмеж ". Предполагаемата тактичност на Въоръжените сили на Украйна разказа английският таблоид The ​​Sun след диалог с пенсионирани генерали от Съединени американски щати и Англия.
" Нова вълна войски зад линията на фронта е решена да отбрани родината си. Те се образоват да боравят с нови типове оръжия ", означават създателите на материала.
Основата на контранастъплението, съгласно специалистите, ще бъдат бойни единици, въоръжени с бойни танкове Challenger 2, M1 Abrams и Leopard 2, както и бронетранспортьори Stryker, Bradley и нови артилерийски системи.
Украйна ще реализира огромни триумфи и ще се концентрира върху окончателното връщане на Крим, сподели в диалог с изданието някогашният командващ американските сили в Европа военачалник Бен Ходжис.
А пенсионираният бригаден военачалник Бен Бари от английската войска приказва за бъдеща офанзива като за " огромен гърмеж ", с цел да се опита да излезе от безизходицата, изключително към Бахмут.
„ Въоръжените сили на Украйна ще могат да убият всеки съветски боец в радиус от 200 благи от Бахмут, само че това няма да промени стратегическата обстановка “, прибавиха военните.
Ходжис е уверен в целта на връщането на Крим. Киев е наясно, че без връщането на полуострова цяла Украйна в никакъв случай няма да бъде в сигурност, сподели някогашният командващ.
Контраофанзивата на ВСУ на полуострова ще се концентрира върху изолирането му посредством разделянето на сухопътния мост от отчасти следените от Русия територии в Южна Украйна.
„ Целта е да унищожим този мост и да увеличим броя на високоточните оръжия, с цел да поразим цели и да създадем полуострова недосегаем за съветските въоръжени сили “, изясни Ходжис.
Според него се чака руснаците в Крим да нанесат удари по авиобази, Черноморския флот, логистични и командни центрове. Въоръжените сили също ще изберат няколко места, с цел да стартират офанзиви на стеснен фронт с широчина няколко благи и да пробият укрепени фронтови линии благодарение на танкове, механизирана пехота, инженери и артилерия.
„ Авиацията ще им помогне да се прикрият, а специфични елементи и партизани ще работят зад съветските линии, с цел да им попречат да реагират на офанзивата “, сподели генералът.
Британският полковник Хамиш де Бретън-Гордън съпостави вероятен удар на ВСУ с интервенция " Пустинна стихия ". Украинските сили, съгласно неговите оценки, ще преминат на 200 благи зад съветската отбранителна линия в блицкриг.
Полковник де Бретън-Гордън напомни опита на интернационалната коалиция в Ирак. Войските на танкове M1 Abrams съумяха за броени часове да пробият „ Линията на Саддам “ – отбранителни укрепления на иракско-кувейтската граница, направени от пясък и бетон.
" Операция " Пустинна стихия " продължи единствено 100 часа. Армията, водена от американски и английски войски, разруши танковете и войските на Саддам, те се предадоха всеобщо ", сподели де Бретън-Гордън.
За провеждането на подобен бърз мълниеносен криг е значимо да се обезпечи уместно равнище на логистика, до момента в който не напредне задоволително надалеч в тила на въоръжените сили на РФ
„ Украинците са доста хитри. Бях впечатлен от това по какъв начин работят. Няма доста какво да ги научим. Очевидно ние ги научихме по какъв начин да употребяват нашите танкове и артилерия, само че във връзка с образованието на генерали те са доста впечатляващи. Сега те имат танкове и артилерия за непосредствен пердах, сигурен съм, че ще съумеят “, продължиха военните.
Саманта де Бендерн, специалист по сигурността на Русия и Източна Европа, не е съгласна, че Крим ще се трансформира в съществена цел на Украйна, защото концепцията за освобождение на полуострова не е добре пристигнала в Съединените щати. Цел на офанзивата ще бъде източното направление.
Бендерн е уверена в потребността от въздушна поддръжка за всяка украинска атака.
" Какъвто и да е проектът за нахлуване, Украйна в никакъв случай няма да се съобщи. Те ще се бият до последния човек ", заключи специалистът.
Припомняме, че ръководителят на естонското разузнаване Марго Гросберг назова допустима дата за контраофанзива на въоръжените сили на Украйна. Освобождаването на територии може да стартира на 9 май.
Според кмета на Мелитопол Иван Фьодоров нашествениците се готвят да изоставен града. Те желаят да водят украински деца във краткотрайно окупирания Крим.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР