Западни, украински и руски източници продължават да посочват, че Русия

...
Западни, украински и руски източници продължават да посочват, че Русия
Коментари Харесай

Русия готви нова офанзива в Донбас и провежда съвместни учения с Беларус

Западни, украински и съветски източници не престават да показват, че Русия се готви за нова атака в Украйна, пишат в следващата си сводка специалисти от Института за проучване на войната на Съединени американски щати (ISW).

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи в понеделник, че няма индикации, че Русия се готви за мирни договаряния и че съветският президент Владимир Путин продължава да преследва максималистичните си цели за Украйна.

Столтенберг съобщи, че Русия може да активизира до 200 000 военнослужещи и продължава да се снабдява с оръжия и муниции посредством увеличение на вътрешното произвеждане и партньорства с властнически режими като Иран и Северна Корея.

Началникът на съвета на армейските запаси на украинските въоръжени сили Иван Тимочко заяви, че съветските сили укрепват групировката си в Донбас като част от предстоящото нахлуване, и означи, че съветските войски ще би трябвало да стартират атака заради възходящия вътрешен напън.

Изявленията на Столтенберг и Тимочко удостоверяват предходна прогноза на ISW, че съветските сили приготвят почвата за нахлуване в Луганска област през идващите месеци.

Руските " военни репортери " също не престават да показват, че съветското медийно пространство приготвя почвата за нова атака.

" През последните три дни Русия евентуално е трансформирала разследващите си офанзиви край градовете Павловка и Угледар в по-координирана атака ", счита английското разузнаване. " Тези обитаеми места се намират на 50 км югозападно от Донецк, а през ноември 2022 година Русия употребява 155-а бригада морска пехота в несполучлива атака в този регион. Части от 155-и полк още веднъж част от силите с размерите на най-малко бригада, които евентуално са напреднали с няколкостотин метра оттатък дребната река Кашлагач, която бележи фронтовата линия от няколко месеца. "

" Руското командване евентуално се пробва да създаде ново направление на нахлуване в следената от Украйна част на Донецка област и да отклони украинските сили от бранша Бахмут. Съществува действителна опция Русия да продължи да печели на локално равнище в този бранш. В същото време е малко евентуално Русия да разполага с задоволително налични войски в региона, с цел да реализира пробив с оперативно значение.

Същевременно стана известно, че Съединени американски щати са пратили първата партида от 60 бойни машини на пехотата Bradley за Украйна. Командването на превоза на въоръжените сили на Съединени американски щати (TRANSCOM) съобщи, че от Северен Чарлстън, Южна Каролина, е потеглила пратка от над 60 Bradley, които ще обезпечат на украинските сили спомагателни офанзивни и отбранителни качества. Ведомството показва, че транспортното командване на Съединени американски щати доставя първата партида бойни машини на пехотата Bradley на Украйна като част от пакета за военна помощ на стойност 2,85 милиарда $, разгласен по-рано през януари.

Междувременно на фона на продължаващите бойни дейности в Украйна в Беларус стартира взаимно огромно обучение с съветската войска.

Темата на учението е " Вземане на решения за потребление на районната формация от войски за гарантиране на военната сигурност на съюзната страна ".

Това значи, че ще бъде упражнение по взаимоотношение в щаба на взаимната група войски, която се основава в Беларус дружно с руснаците.

Според Беларус това " е още една стъпка в подготовката на взаимното оперативно обучение " Щит на съюза - 2023 ", което ще се организира в Русия през септември 2023 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР