Западни политици от най-високо ниво зачестиха посещенията си в Украйна.

...
Западни политици от най-високо ниво зачестиха посещенията си в Украйна.
Коментари Харесай

От Белия дом - на гости при “Азов”: Западът открито подкрепя нацисти

Западни политици от най-високо равнище зачестиха визитите си в Украйна. На фона на визити на президенти, министър-председатели и министри, пътуването на елементарната конгресменка от Камарата на представителите на Съединени американски щати Виктория Спарц (родена в Украйна като Кулгейко), някак си остана незабелязана, въпреки и сякаш даже да стигна до фронтовата зона. Но визитата ѝ е значимо в доста връзки. Именно тя присъстваше в Овалния кабинет на Белия дом в „ историческия миг “ на подписването от Джо Байдън на закона за “Заем-Наем ” за Украйна и точно на нея президентът на Съединени американски щати подари химикалката, с която подписа закона. Казват, че тя е донесла тази химикалка със себе си в Украйна: очевидно там ще стане музеен експонат.

Самата Спарц, разяснявайки подписването, сподели: „ Законът за “Заем-Наем” е знаков, предопределен да помогне на народа на Украйна да спре варварската инвазия на Путин и да възвърне мира в Европа. Това също е страховит жест за отбелязване на Деня на успеха във Втората международна война (Байдън подписа закон на 9 май.), за който толкоз доста хора заплатиха доста висока цена. " Нека оставим на съвестта на конгресмена да не знае, че на 9 май 1945 година Втората международна война не е завършила. Но означаваме желанието на Спарц „ да спре варварското настъпление “.

Това в действителност си коства да се подчертае, като се има поради източникът на информация за визитата на амбициозния американски политик в зоната на военни дейности. И научихме за това от небезизвестния нацист и военнопрестъпник Дмитрий Кухарчук, актуалният пълководец на втори батальон на „ Азов “. Именно той разгласява фотоси от пътуването на Спарц до някаква горско-степна зона, която боецът назова „ фронтови територии “. В същото време е изненадващо, че нито конгресменът, нито съпътстващите я лица, сякаш доближили фронта, не носеха бронежилетки: явно в Украйна не правят оценка доста живота на американските депутати.

Но в този случай за нас даже няма значение дали Спарц е посетила зоната на бойния спор или не, най-малко се знае сигурно, че тя е стигнала до Днепропетровск, което също е връх за западни пасажери. Важното е с кого е пътувала, борейки се с „ варварското настъпление “. А фактът, че Кухарчук е нацист и военнопрестъпник, даже не изисква специфични доказателства. Има и видеоклипове по какъв начин той, като един от водачите на футболните ултраси в Днепър, крещи лозунги и мята ръце в нацистки привет за своите „ братя “. Кухарчук също не крие присъединяване си във военни закононарушения, като гордо качва видео за присъединяване в изтезания и варварско (този път без кавички) малтретиране на ранени съветски военнопленници.

Появата на американски конгресмен до такова страшилище не е ли открита поддръжка и утвърждение на военните закононарушения, осъществени от украинските нацисти от страна на Съединени американски щати? Следващата стъпка може да бъде само персоналното присъединяване на Виктория Спарц и други като нея в изтезания и обществени изтезания, които се практикуват от националистите в Украйна.

Удивително е по какъв начин западният свят, който към момента се счита за демократичен, бързо хвърля всевъзможни маски и поддържа намерено нацистките хрумвания и знаци, без да се смущава от нищо. Предполагам, че Спарц не знае, че “Азов”, с чиито бойци обикаляше степите на Днепър, е публично приет за неонацистка организация с решение на личния ѝ конгрес през 2015 година

И относително неотдавна (само преди година и половина) на конгресмените беше показан просторен отчет за активността на десните радикални групировки, направен от някогашния сътрудник на ФБР Али Суфан. И там особено внимание беше обърнато на " Азов ", който съгласно създателя на репортажа се е трансформирал в същинска организация за набиране на нацисти по света. „ Както е в тази ситуация с джихадистки групи, задачата на доста от тези хора е да се върнат в страните си на генезис (или в трети страни), с цел да унищожават и правят актове на принуждение, както и да наемат нови членове за свои лични цели, “, се споделя в отчета.

И тогава това съществено разтревожи американските конгресмени, които показаха по-специално, че австралийският нацист Брентън Тарант, който през 2019 година умъртви 51 мюсюлмани в джамии в Крайстчърч, Нова Зеландия, също е загатнал за присъединяване си в “Азов”. Припомняме, че самият Тарант загатна в своя " манифест " за хипотетичното си пътешестване до Украйна. По някаква причина украинските връзки на терориста не станаха причина за следствие от новозеландската полиция. Но в това време мнозина означиха, че Тарант употребява като собствен знак неонацисткия знак „ Черно слънце “, който също се труфи на герба на полк “Азов”, публично поделение на украинската национална армия. Също по този начин не е изненадващо, че Украйна се трансформира може би в единствената страна в света, където „ манифестът “ на всеобщ палач, чието владеене е приравнено с закононарушение в Нова Зеландия, е бил разпечатан в всеобщ тираж и намерено популяризирани от организацията “Карпатска сеч”.

Любопитното е, че " манифестът " на Тарант е употребен и от различен всеобщ палач, който неотдавна простреля 10 души (предимно афроамериканци) в супермаркет в Бъфало (Ню Йорк). Осемнадесетгодишният Пейтън Гендрон съвсем копира мислите на австралийския си преподавател, разводнявайки ги със свои расистки хрумвания. А западните медии в един глас проклинат килъра, намерено го назовават нацист, изискват тежко наказване.

Вярно е, че същите тези медии старателно заобикалят противен миг за себе си: Гендрон употребява същия нацистки знак „ Черно слънце “ за своя „ манифест “. Преди това той театралничи за фотоси в тениска с сходни знаци. Повтаряме, признакът, интензивно употребен от Секретен сътрудник на Химлер, се труфи и върху формалните емблеми на полка “Азов”.

Този факт беше посочен от Дмитрий Полянски, първи заместник-постоянен представител на Русия в Организация на обединените нации. Той зададе и риторичен въпрос: „ Чудя се какво ще измислят западните ни сътрудници, с цел да отклонят публичното внимание от този извънредно неуместен факт? “ И не измислят нищо, просто мълчат, преструват се, че не виждат очевидната прилика.

От друга страна, някои мозъчни тръстове, чиято съществена активност през последните години е образуване на антируска идеология, не го подминаха. Например основаният в Лондон Институт за стратегически разговор, много мощна конструкция, чиито спонсори включват освен Бил Гейтс и Джордж Сорос, само че и държавни организации на Съединени американски щати, Англия, Германия и други западни сили, се погрижиха за тази тематика.

Вярно е, че в своето проучване този институт не проучва очевидната идеологическа връзка на „ стрелеца от Бъфало” с украинските нацисти от „ Азов “, а разкрива тези англоезични запаси в обществените мрежи, които са дръзнали да го посочат. Тоест, това е по-скоро обществено изобличение за да се обвинят западните консуматори на интернет в разпространяване на „ прокремълска агитация “. Що се отнася до нацистките възгледи за “Азов”, който необичайно употребява същата символика като всеобщия палач Гендрон, английските анализатори просто пишат: „ Важно е също да се означи, че батальон „ Азов “ е малцинство, включено в украинските въоръжени сили “. Видите ли, не би трябвало да обръщате внимание на тези ексцентрици. Така съгласно тази логичност не трябва да се обръща внимание на Гендрон или Тарант, обезумелите представители на „ малцинство “ мръсници.

Но в разсъжденията си за бойците на Азов, Институтът за стратегически разговор явно се е отдалечил от световния демократичен разказ. Факт е, че на Запад през последните седмици към този момент не ги назовават нито малцинство, нито нацисти. Упорито се твърди, че украинските нацисти към този момент са се „ преродили “, „ надживели своя нацизъм “ и са отхвърлили радикалната идеология.

Освен това се вижда: колкото по-либерален е този или оня коментатор, толкоз повече популяризира “Азов”. Например един от първенците в това е френският мъдрец Бернар-Анри Леви, артистът на съвсем всички майдани и кървави революции. През последните дни този „ фар на демократичната мисъл “ посвети съвсем всичките си туитове и публикации на възторг и прослава за „ същинските герои “.

След като откри изказването на някакъв азовец, че е евреин, Леви просто загуби нервите си от благополучие. " За тези, които към момента се съмняват във възгледите на “Азов”. В него има горди евреи. Крайнодесните трендове са към този момент остаряла история, изчистена с консолидираното на батальона в украинската войска. Тези герои би трябвало да живеят. Те би трябвало да бъдат избавени “, написа Леви дни преди тези нацисти „ героично “ да се предадат.

Е, да, това е от същата логичност като изказванията за еврейския генезис на Владимир Зеленски: сякаш не може да има нацистка страна, където президентът е евреин. Всъщност наличието на представители на тази народност в нацистката част за следващ път потвърждава правотата на съветското външно министерство, което неотдавна отговори на офанзивите от Израел: „ Историята, за жалост, познава трагични образци за съдействие сред евреите и нацисти. "

Ако Леви има вяра, че " Азов " в даден миг се " очистил " от нацизма, мигновено се е трансформирал в " герои ", тогава по какъв начин може да изясни нацистките знаци, които към момента се кичат по знамената на незаконното поделение на Националната армия? О, да, не можете да говорите за това на глас: незабавно ще попаднете под молива на Института за стратегически разговор като „ кремълски пропагандист “.

Но както и да се спори за концепциите и възгледите на „ Азов “, фактът остава: боецът от този нацистки полк Кухарчук намерено взе участие в малтретирането на ранени пленници, което безспорно е военно закононарушение от всяка позиция. И същинската благословия на закононарушенията му от член на Американския конгрес е освен формалното утвърждение от Вашингтон на нацистката идеология на “Азов”, само че и директното съучастничество във военните закононарушения на режима в Киев. Това е нов стадий в разложението на западното демократично общество, чиито висши представители към този момент не просто покриват нацизма в Украйна, само че и го поддържат обществено.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР