Западни обвинения и руско отричане за избиване на цивилни граждани

...
Западни обвинения и руско отричане за избиване на цивилни граждани
Коментари Харесай

Битка за истината в Буча: Европа изпраща експерти, които да разследват


Западни обвинявания и съветско отказване за изтребване на цивилни жители в Украйна. Всичко за войната в този момент

Смразяващи фрагменти с тела по улиците и всеобщи гробове не престават да идват от Буча край Киев. Европа ще изпрати специалисти, които да проверяват, до момента в който Москва твърди, че всичко е изфабрикувано.

Над 400 тела на цивилни са открити през последните дни, откакто съветските елементи се изтеглиха на Изток. Съобщения за убити цивилни и в Харков. Украинският президент посети към този момент освободения Буча и разгласи, че хората в града са били третирани по-зле и от животни.

" Това са военни закононарушения и ще бъдат разпознати от света като геноцид. Знаем за хиляди убити, измъчвани, с отрязани крака, изнасилени дами, убити деца “, сподели Володимир Зеленски.

Американският президент Джо Байдън прикани съветският му сътрудник Владимир Путин да бъде изправен пред арбитражен съд поради убийствата в Буча.

Кремъл изрично отхвърля спокойно население да е било избивано. За Москва видеата от Буча са изфабрикувани и зад тях няма ясни доказателства. Ще се търси и обсъждане в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

„ Беше осъществена поредна подправена новинарска офанзива в град Буча, откакто съветските военни напуснаха съгласно проектите и сделките. Няколко дни по-късно беше инсценирано подправен видео, което в този момент се популяризира по всички медийни канали и обществени мрежи от украинските представители и техните западни настойници “, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров.

Русия изиска от западни водачи да не прибързват със заключенията и да удостоверяват информация през няколко източника. А президентът Путин подписа декрет за " ответни визови ограничения по отношение на вражески дейности на непознати страни ".

Украйна твърди, че към този момент управлява цяла киевска област след изтеглянето на съветските сили в посока Донбас. А на дипломатическата сцена Литва подреди на съветския дипломат да напусне страната и отзова своя представител в Москва. Германия ще изгони 40 представители на Руската Федерация от Берлин, като броят им може да се усили.

А в опит да усети нормалността отпреди войната, двойка от опустошения Харков подписа брак.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР