Западни медии оценяват като заплаха решението на президента на САЩ

...
Западни медии оценяват като заплаха решението на президента на САЩ
Коментари Харесай

Западни медии: САЩ тласкат света към Студена война и нова въоръжена надпревара

Западни медии правят оценка като опасност решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да извади страната от значим нуклеарен контракт с Русия.

Европейски медии смятат, че напускането на Договора за очистване на ракетите със междинен обхват ще унищожи и дребното доверие сред Москва и Вашингтон . В същото време английски медии оповестяват, че разузнаването на Съединени американски щати е установилo нарушавания на контракта от страна на Русия още преди 10 година

 Кремъл: Съединени американски щати заплашват света с решението за нуклеарния контракт
Кремъл: Съединени американски щати заплашват света с решението за нуклеарния контракт

Русия в никакъв случай няма да извърши предпазен нуклеарен удар

При подписването на контракта американците са и зползвали метода " доверявай се, само че проверявай " . " Това беше належащо, тъй като през последните 4 десетилетия нито една от страните не се доверяваше на другата, и има причина за това. Изглежда, че сме се върнали ", написа Independent.

 Горбачов недоумява от неналичието на разум с отдръпването на Тръмп от нуклеарния контракт
Горбачов недоумява от неналичието на разум с отдръпването на Тръмп от нуклеарния контракт

Изключително необичайно се подкопават напъните на самите Съединени американски щати в лицето на Рейгън

Изданието отбелязва, че в този момент казусът с контракта е в това, че има доста малко доверие сред страните . Журналистите допълват, че Тръмп наподобява желае да възобнови Студената война, извоювана и прекъсната от президента Роналд Рейгъ н преди 30 година В същото време, съгласно публицистите, Съединени американски щати не би трябвало да приключват осъществяването на контракта , а да упорстват за интернационалните инспекции и последователно увеличение на заканите към Русия.

Според швейцарския ежедневник Tages-Anzeiger изказването на Тръмп за анулиране на нуклеарния контракт с Русия води до опасност от нова конкуренция във въоръжаването . Изданието написа, че има заплаха от връщане на Студената война и нова серпантина на въоръжена конкуренция с най-унищожителните оръжия в историята на човечеството, откакто Вашингтон неведнъж разгласи, че обмисля увеличение и модернизиране на нуклеарния боеприпас. Tages-Anzeiger акцентира, че за повторно Тръмп работи срещу ползите на Европа в областта на сигурността след изтеглянето на Съединени американски щати от нуклеарната договорка с Иран.

 Тръмп изтегля Съединени американски щати от основен контракт с Русия
Тръмп изтегля Съединени американски щати от основен контракт с Русия

Не се разкриват детайлности

В същото време The Times написа, че преди 10 години американското разузнаване е заподозряло, че Москва нарушава контракта с създаването на крилати ракети с наземно базиране , които са въоръжени с нуклеарни бойни глави. Става въпрос за " Новатор 9М729 ", която е направена на основата на " 9М728 Искандер-М " и " Калибр-НК ". Журналистите считат, че ще е мъчно Съединени американски щати да убедят европейските си съдружници от НАТО да се върнат във времето преди подписването на контракта през 1987 година, защото ръководителите на държавни управления се притесняват от нова въоръжена конкуренция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР