Западни клиники отказват да приемат българи заради проблемите с плащането

...
Западни клиники отказват да приемат българи заради проблемите с плащането
Коментари Харесай

Западни клиники избягват да приемат българи

Западни клиники отхвърлят да одобряват българи поради проблемите с заплащането на средствата за лекуване от нашата каса, удостоверяват представители на надзорния съвет на НЗОК и Фонда за лекуване на деца в предаването "Преди всички " на "Хоризонт ".

"Това, което ни тормози е, че получаваме информация от пациенти, че няма директен отвод от лекуване – смисъл български жител, които има нужда да бъде лекуван дали по неотложност, или планово в чужбина, няма директен отвод, само че да вземем за пример болничното заведение споделя: „ Всъщност вие не сте за нас “ и ги препращат на друго място. Има случаи, при които пациентът е бил пренасочен от три лечебни заведения в Германия ", разяснява юрист Андрей Дамянов, който е член на надзора на касата.

Фондът получава безмълвен отвод от лечебни заведения в чужбина за лекуване на деца от България, сподели и Пенка Георгиева от публичния му съвет. По думите и?, лечебните заведения в чужбина избират да не работят с българската здравна каса.

"Последните месеци нямаме пряк отвод, само че имаме така наречен безмълвен отвод. Сред родители върви мълвата, че това е един лек отвод. Първата болница, към която е изпратена и се смята, че е най-добре за детето, отхвърля с мълчанието си, с цел да може през това време то да се насочи към някоя друга, която би могла да изчака така наречен разсрочване, което се предлага от нашите институции ", изясни Георгиева.

Парламентарната комисия по опазване на здравето изслуша шефа на НЗОК проф. Камен Плочев за задълженията към непознати клиники.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР