Западни издания обръщат внимание на вчерашните изявления на руския президент

...
Западни издания обръщат внимание на вчерашните изявления на руския президент
Коментари Харесай

Таймс: Путин е убеден, че войната в Украйна само ще засили Русия

Западни издания обръщат внимание на вчерашните изказвания на съветския президент Владимир Путин на Далекоизточния стопански конгрес във Владивосток и на новината, че той ще се срещне идната седмица с китайския водач Си Цзинпин.

Британският в. " Таймс " се концентрира върху думите на Путин, че войната в Украйна единствено ще ускори Русия и че опитите на Запада да накаже Москва стопански са " глупави " и неефективни. Лондонското издание отделя особено внимание и на думите на съветския водач, че страната му не е изгубила нищо от спора в Украйна.

Лондонският в. " Дейли телеграф " също се стопира на изказването на Путин, че Русия не е изгубила нищо от войната в Украйна. Британският ежедневник отбелязва и опасността на съветския водач, че страната му може да се изтегли от съглашението за гарантиране на експорт на зърно през черноморските пристанища на Украйна.

Руският президент, който е заставен да се оправя с невижданите стопански наказания против Москва, съобщи през вчерашния ден във Владивосток, че Западът няма да успее да изолира Русия, отбелязва английският вестник. Путин, който на моменти изглеждаше разчувствуван, сподели също по този начин, че Русия " не е изгубила нищо " поради войната в Украйна.

Владимир Путин ще се срещне с китайския водач Си Цзинпин за първи път от съветското навлизане в Украйна, оповестява още " Дейли телеграф ". Путин и Си се видяха за последно през февруари на зимната олимпиада в Пекин, няколко седмици преди съветският президент да подреди на войските си да нахлуят в Украйна. Срещата на Путин и Си в Узбекистан идната седмица ще е първата поява в чужбина на китайския водач от началото на коронавирусната пандемия, отбелязва английското издание.

По време на присъединяване си в Далекоизточния стопански конгрес Путин разяснява и процедурата по избиране за министър председател на новата английска лидерка Лиз Тръс. В. " Индипендънт " обръща внимание на изказванията му по този въпрос.

Руският водач разкритикува метода, по който Тръс е била избрана за министър председател и съобщи, че този метод " надалеч не е либерален ". Това бе първият коментар на Путин по отношение на идването на власт на Лиз Тръс, която стана министър председател във вторник, откакто бе определена от членовете на английската Консервативна партия за неин водач, написа " Индипендънт ". С думите си Путин загатна, че Тръс не е определена от всички британци, а единствено от членовете на Консервативната партия, отбелязва всекидневникът. По всяка възможност тези рецензии на съветския водач по отношение на английската народна власт няма да бъдат взети под внимание от новата министър-председателка, изключително поради обстоятелството, че Путин е президент на Русия от 2000 година, като се изключи четиригодишната пауза от 2008 до 2012 година, когато беше министър председател, акцентира английското издание.

Британският в. " Гардиън " обръща внимание, че на Далекоизточния стопански конгрес във Владивосток само Мианма и Армения бяха показани от най-висшите си държавни ръководители. Макар форумът да бе лишен от величественост, той бе белязан от гръмките изказвания на Путин, който повтори остарели претекстове, като да вземем за пример, че е пристигнал краят на хегемонията на Съединени американски щати и че суверенитетът е от основно значение, отбелязва английският ежедневник.

По време на вчерашното си присъединяване в Далекоизточния конгрес Путин разкритикува Запада и в това време посочи значимостта на стратегическото партньорство с Китай, укрепено от войната в Украйна, написа в. " Фигаро ".

Руският водач показа визията си за един " многополюсен свят ", в центъра на който е Русия и който е уверено насочен към Азиатско-Тихоокеанския район, район, който, по думите на Путин, " е другарски надъхан и играе все по-важна роля ", отбелязва френското издание.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР