Западната реакция за убийството на Дугина е неадекватна. Това заяви

...
Западната реакция за убийството на Дугина е неадекватна. Това заяви
Коментари Харесай

Проф. Дарина Григорова: Западната реакция за убийството на Даря Дугина е неадекватна

" Западната реакция за убийството на Дугина е несъответстваща ". Това съобщи в изявление за предаването " 12+3 " на стратегия " Хоризонт " на БНР проф. Дарина Григорова, учител по Руска история в Софийския университет.

" Реакцията в Русия е разбираемо доста прочувствена и ненапълно сплотява за следващ път съветското общество. На мен ми се коства, че по-интересно е не да гадаем какъв ще бъде ритъмът на специфичната военна интервенция, а за какво въпреки всичко задачата беше Даря Дугина, а не нейният татко, тъй като се оказа, че е трябвало да има образен контакт с жертвата, с цел да се включи това взривно устройство, т.е. килърът или килърката е знаела, че в колата е единствено Даря Дугина, а татко ѝ го няма ", изясни проф. Григорова.

" Официално се прокрадна тезата, че въпреки всичко целта е била Даря Платонова. Много е обичала Платон и по тази причина е избрала този псевдоним. Има съществени учредения да се счита, че точно Даря е била задачата, тъй като тя има качествата на евентуален политически войник, защото за разлика от татко си, който е хипер еклектичен идеолог, ненапълно мъдрец, повече идеолог, който приказва на птичи език, неповторим човек е, само че мъчно може да бъде свестен или прочетен от необятна публика, при Дария философските знания се съчетаваха с езиков нюх и опцията да синтезира най-главното и да го поддържа с обстоятелства от актуалната наша история и политика. Тя имаше и нюх към значими елементи, " заключи проф. Дарина Григорова.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР