Западната намеса във вътрешните работи на Сърбия представлява продължение на

...
Западната намеса във вътрешните работи на Сърбия представлява продължение на
Коментари Харесай

Лавров: Върху Сърбия се оказва натиск като върху Украйна през 2004 г

Западната интервенция във вътрешните работи на Сърбия съставлява продължение на американския напън върху Белград да направи избор за съдействието сред Русия и Европейски Съюз, съобщи през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров, представен от Танюг и Българска телеграфна агенция.

Според него всичко това припомня за 2004 година, когато от Европейски Съюз идвали сходни сигнали, до момента в който в Украйна течеше " оранжевата гражданска война ". Тогава на Украйна й бе казано, че би трябвало да направи избор сред Русия и Европа, сподели Лавров.

Неотдавна на посещаване в Сърбия бе заместител асистент държавният секретар на Съединени американски щати Хойт Ий, който сподели, че Белград би трябвало да направи избор - или Европейски Съюз, или Русия, като че е невъзможгно да имате другарски връзки и с едната, и с другата страна. Той сподели още, че Америка безусловно поддържа европейския избор на Сърбия. Това не е ли интервенция във вътрешните работи на една страна?, запита Лавров.

По време на неотдавнашното си посещаване в Белград Хойт Ий сподели, че в случай че желае да стане членка на Европейски Съюз, Сърбия би трябвало да направи избор сред Русия и Запада, а не да " седи на два стола "./24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР