Западната дъга на Околовръстния път в столицата прилича на лунен

...
Западната дъга на Околовръстния път в столицата прилича на лунен
Коментари Харесай

Западната дъга на Околовръстния път в София прилича на лунен пейзаж

Западната дъга на Околовръстния път в столицата наподобява на лунен пейзаж, макар че беше издигната преди по-малко от 5 години. Платната за придвижване са осеяни с дупки, кръпки, пропаднали шахти, изпочупени бордюри, пропаднали фуги по мостовете и неработещо осветяване, а забележимите резултати са покрити с пълен пласт прахоляк и пясък, предизвести неправителствената организация "Спаси София ".

В обявата им се припомня, че през 2015 година за построяването на 3-километровата права са платени близо 50 млн. лв.. Изпълнител на дейностите е компанията "Трейс ".

"Спаси София " укорява държавното управление и Столичната община за "системен проблем с няколкото огромни строителни компании, които взимат всички държавни и общински поръчки за милиарди левове, само че след тях оставят разгром ". Резултатът е, че всеки нов обект се разпада след няколко месеца.

Организацията упорства да бъде направен черен лист на компании, които потвърдено не строят качествено и тяхното присъединяване в търгове да бъде лимитирано.

От "Спаси София " слагат четири въпроса към контролните институции:

Защо Министерство на регионалното развитие и АПИ си затварят очите?
Активирана ли е гаранцията?
Наложени ли са санкции за некачествено строителство?
Къде са резултатите от лабораторните проучвания за дебелината и състава на асфалта там?

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР