Западът започва да се изнервя, че успехите на украинското контранастъпление,

...
Западът започва да се изнервя, че успехите на украинското контранастъпление,
Коментари Харесай

Западът песимист за офанзивата на Киев

Западът стартира да се изнервя, че триумфите на украинското контранастъпление, почнало преди месец, се мерят с метри, а не с километри, което може да разклати поддръжката на съдружниците на Киев, в случай че спорът се проточи, предизвестява СиЕнЕн. Според канала редица водачи на западни страни, които на фона на спора в Украйна се борят с стопански проблеми, скоро ще би трябвало да се оправдават пред гласоподавателите си за ресурсите, на вятъра вложени в Украйна. 
Ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер счита, че боевете в Украйна " не са понижили бойния капацитет на Русия ". Той призна за проблеми за ВСУ при контраофанзивата и предизвести, че Киев няма да получи изтребители преди края й.
Германският в. " Берлинер Цайтунг " признава, че Западът, който разпореждаше огромни очаквания на изпратената бронирана техника, " като че ли изтрезнява ", наблюдавайки по какъв начин немските танкове " Леопард-2 " биват унищожавани на бойните полета в Южна Украйна. 
Австрийският полковник и боен анализатор Маркус Райснер в ефира на локалния канал n-tv дефинира като неуспех първия стадий на контранастъплението. Според него в околните дни би трябвало да се чакат интензивни боеве, тъй като Киев желае да показва някакви триумфи и завзети територии преди плануваната среща на високо ниво на НАТО във Вилнюс.
Зам.-министърът на защитата на Украйна Ана Маляр заяви, че украинските военни са поели контрола над 37 кв. км територия за последната седмица. 
В Русия във вторник сутринта са били свалени четири противников дрона, два от които над периферията на Москва. Временно е била прекратена работата на летище " Внуково ". Говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова упрекна киевските управляващи в " терористична офанзива против цивилна инфраструктура ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР