Западът вече е изчерпал целия потенциал на своите санкции, тъй

...
Западът вече е изчерпал целия потенциал на своите санкции, тъй
Коментари Харесай

Лавров: Западът изчерпа потенциала на санкциите си

Западът към този момент е изчерпал целия капацитет на своите наказания, защото те са в действие за съвсем всички браншове, които биха могли да навредят на Русия. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за RT и РИА Новости.

Той изясни, че сега западните страни са съсредоточени върху оценката на резултата от тези ограничения върху самите тях и затова вършат някои промени в санкционните си пакети против Москва.

Относно обстановката с съветската енергетика Лавров означи, че не Кремъл ще има проблеми, в случай че спре природният газ за Европа. Русия ще преориентира политиката си без обилни загуби и ще откри нови сътрудници, тъй като има търсене, увери той.

По думи на съветския посланик Съединените щати и Европейският съюз желаят да тласнат Русия против Европа, като дават на Украйна нужните оръжия.

Той изрази убеденост, че Киев ще бъде спрян в опита си да води градивни договаряния с Москва, защото съгласно Запада Украйна не би трябвало да се връща на масата за договаряния, до момента в който не стартира да печели на полесражение. Руският министър означи, че някои страни от Европейски Съюз към този момент са раздразнени от политиката на Брюксел.

Той обърна внимание и на възможна нуклеарна война, като акцентира, че ако такава стартира, не може да има победител. Лавров увери, че Москва в никакъв случай не би избрала подобен сюжет.

Освен това Лавров упрекна западните страни, че се пробват да въвлекат генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в спора към износа на зърно от Украйна.

" Убеден съм, че е подложен на голям напън, преди всичко - от страна на американците, британците, които са се настанили там, към него, на постовете на заместници и интензивно употребяват тази приватизирана конструкция в своя изгода, това е тъжно ", разяснява той.

Лавров укори глобите против Русия за неспособността на страната му да изнася зърното и " затова, когато ни лъжат в очите и настояват, че това не е правилно и всичко зависи от нас, това е безскрупулно ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР