Западът, Украйна и Русия трябва да се споразумеят за прекратяване

...
Западът, Украйна и Русия трябва да се споразумеят за прекратяване
Коментари Харесай

Лукшенко: Западът е виновен за войната в Украйна

Западът, Украйна и Русия би трябвало да се спогодят за преустановяване на войната в Украйна, с цел да се избегне “бездната на нуклеарната война”, съобщи президентът на Беларус Александър Лукашенко.

Трябва да спрем, да реализираме съглашение, да сложим завършек на тази неразбория, интервенция и война в Украйна. Да спрем и тогава ще измислим по какъв начин да продължим да живеем. Няма потребност да продължаваме. По-нататък се намира бездната на нуклеарната война. Няма потребност да се стига до такава степен, сподели той.
Според него Западът е отговорен за военния спор
Вие разпалихте тази война. Вие разпалихте войната и я продължавате. Ако Русия не ви беше изпреварила, членовете на НАТО щяхте да се организирате и да нанесете удар против нея съобщи Лукашенко.

Беларус послужи като плацдарм за намесата на Русия в Украйна, само че Лукашенко до момента избягваше да бъде страна в спора.

Анализаторите настояват, че той добре осъзнава обстоятелството, че множеството беларуси не поддържат изпращането на войски в Украйна.
Лукашенко счита, че всичко зависи от Украйна
67-годишният водач, който ръководи Беларус от близо три десетилетия, упорства, че управляващите в Киев могат да прекратят войната, в случай че възобновят договарянията с Москва и одобряват нейните претенции.

Лидерът на Беларус прикани управляващите в Киев да “седнат на масата за договаряния и да се съгласят, че в никакъв случай няма да заплашват Русия”. Лукашенко съобщи, че Украйна би трябвало да одобри загубата на окупираните от Русия райони в Източна и Южна Украйна.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР