Западът си е поставил задачата да ограничи развитието на Русия

...
Западът си е поставил задачата да ограничи развитието на Русия
Коментари Харесай

Лавров: Западът винаги ще намери причина за санкции

Западът си е сложил задачата да ограничи развиването на Русия посредством налагане на наказания , по тази причина постоянно ще откри причина за използването им . Това съобщи в понеделник съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за сръбски медии, представен от ТАСС.

" Мисля, че причина (за санкции) постоянно ще се откри, защото задачата не е да се реши някакъв съответен проблем, а задачата е да се задържи развиването на Русия в стратегически, геополитически проект . Затова умеенето на Запада да търси мотиви за наказания ни е добре известно ", сподели съветският външен министър.

Той акцентира, че глобите против Русия " в никакъв случай не са спирали " . Според Лавров, антируски ограничавания са били в действие и до 2014 година, когато в Киев, съгласно него, " бе осъществен държавен прелом " " макар гаранциите, дадени от Европейския съюз и с директната поддръжка на Вашингтон ", а след тези събития наказания се вкарват постоянно. " Западът беше отчаян, че проектът му за окончателното асимилиране на Украйна за неговите антируски цели се провали . Следователно глобите, които бяха въведени, просто посочваха раздразнението на Запада, че проектът му се провали ", заключи министърът.

В същото време Лавров уточни, че Русия има голям брой сътрудници в света и не може да става дума за изолираност . " Що се отнася до изолацията, изолираност няма. Тези, които душевен, идеологически се помириха с неизбежността на диктатурата на Запада на международната сцена, приказват за изолираност. Имаме голям брой сътрудници в Азиатско-Тихоокеанския район и в Азия и в Африка като цяло, както и в Латинска Америка. Имаме положителни връзки с по-голямата част от организациите, основани от разрастващите се страни. Разбира се, измежду тези организации са Африканският съюз и Общността на латиноамериканските и карибските страни и Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия и доста, доста други. "

Ситуацията в балканските страни

Според Лавров Москва вижда натиска върху балканските страни, в това число Сърбия, да се причислят към новите западни наказания, обхващащи всички области - от икономическа и политическа до културна и филантропична.

" Виждаме невиждан напън в границите на обща акция, която някои западни политици назовават тотална война против Русия , в която всички средства са разрешени ", сподели той. " Само ще отбележа, че това не е почнала занапред. През последните 10 години Европейски Съюз, в границите на връзките си със страните, които желаят да се причислят към тази организация, стартира да упорства за присъединение към всички външнополитически начинания, а външнополитическите начинания на Европейски Съюз в последно време стават все по-антируски в своята природа. "
 Лавров убеждава, че Русия ще заплати налога за своята самостоятелност
Лавров убеждава, че Русия ще заплати налога за своята самостоятелност

Операцията в Украйна ще продължи до дъно

Според Лавров това няма нищо общо с процесите на интеграция , влизане в единното икономическо пространство, въвеждане на господство на закона и други критерии за присъединение към Европейски Съюз. " Ето един извънредно идеологически метод, ориентиран към продължение на натиска върху Русия, с цел да се потисне нейната самостоятелност на интернационалната сцена, да се подчини на полезностите, които Европа от дълго време е почнала да постанова макар християнските си корени ", сподели външният министър.

В петък Сергей Лавров на съвещание на борда на Фонда за поддръжка на обществената дипломация " Александър Горчаков " съобщи, че, Западът не крие, че задачите на неговата политика са да задуши и унищожи съветската стопанска система.
 Европейски Съюз към този момент не е политически самостоятелен от НАТО, регистрира Русия Обновена
Европейски Съюз към този момент не е политически самостоятелен от НАТО, регистрира Русия

Изпращането на миротворци в Украйна ще докара до директна борба сред Москва и Алианса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР