Западът си е поставил задачата да ограничи развитието на Русия

...
Западът си е поставил задачата да ограничи развитието на Русия
Коментари Харесай

Лавров: Западът винаги ще намери причина за санкции

Западът си е сложил задачата да ограничи развиването на Русия посредством налагане на наказания, по тази причина постоянно ще откри причина за използването им. Това съобщи в понеделник съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за сръбски медии, представен от ТАСС.

" Мисля, че причина за наказания постоянно ще се откри, защото задачата не е да се реши някакъв съответен проблем, а задачата е да се задържи развиването на Русия в стратегически, геополитически проект. Затова умеенето на Запада да търси мотиви за наказания ни е добре известно ", сподели съветският външен министър.

Той акцентира, че глобите против Русия " в никакъв случай не са спирали ". Според Лавров, антируски ограничавания са били в действие и до 2014 година, когато в Киев, съгласно него, " бе осъществен държавен прелом " " макар гаранциите, дадени от Европейския съюз и с директната поддръжка на Вашингтон ", а след тези събития наказания се вкарват постоянно. " Западът беше отчаян, че проектът му за окончателното асимилиране на Украйна за неговите антируски цели се провали. Следователно глобите, които бяха въведени, просто посочваха раздразнението на Запада, че проектът му се провали ", заключи министърът.

В същото време Лавров уточни, че Русия има голям брой сътрудници в света и не може да става дума за изолираност.

" Що се отнася до изолацията, изолираност няма. Тези, които душевен, идеологически се помириха с неизбежността на диктатурата на Запада на международната сцена, приказват за изолираност. Имаме голям брой сътрудници в Азиатско-Тихоокеанския район и в Азия и в Африка като цяло, както и в Латинска Америка. Имаме положителни връзки с по-голямата част от организациите, основани от разрастващите се страни. Разбира се, измежду тези организации са Африканският съюз и Общността на латиноамериканските и карибските страни и Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия и доста, доста други. "

Според Лавров Москва вижда натиска върху балканските страни, в това число Сърбия, да се причислят към новите западни наказания, обхващащи всички области - от икономическа и политическа до културна и филантропична.

" Виждаме невиждан напън в границите на обща акция, която някои западни политици назовават тотална война против Русия, в която всички средства са разрешени ", сподели той. " Само ще отбележа, че това не е почнала занапред. През последните 10 години Европейски Съюз, в границите на връзките си със страните, които желаят да се причислят към тази организация, стартира да упорства за присъединение към всички външнополитически начинания, а външнополитическите начинания на Европейски Съюз в последно време стават все по-антируски в своята природа. "

Според Лавров това няма нищо общо с процесите на интеграция, влизане в единното икономическо пространство, въвеждане на господство на закона и други критерии за присъединение към Европейски Съюз. " Ето един извънредно идеологически метод, ориентиран към продължение на натиска върху Русия, с цел да се потисне нейната самостоятелност на интернационалната сцена, да се подчини на полезностите, които Европа от дълго време е почнала да постанова макар християнските си корени ", сподели външният министър.

В петък Сергей Лавров на съвещание на борда на Фонда за поддръжка на обществената дипломация " Александър Горчаков " съобщи, че на Русия е оповестена тотална война, Западът не крие, че задачите на неговата политика са да задуши и унищожи съветската стопанска система.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР