Западът се втурна в защита на Израел по време на

...
Западът се втурна в защита на Израел по време на
Коментари Харесай

Ядрен чадър: Защо Западът защити Израел, но не желае да го стори за Украйна

Западът се втурна в отбрана на Израел по време на иранското нахлуване в събота , само че в това време не желае даже да разисква сходна поддръжка за Украйна. Причината е единствено една - Украйна е нападната от нуклеарна страна, до момента в който Израел е атакуван от неядрена страна. Авторитетното аналитично списание The Atlantic написа за това.

Авторът на обявата отбелязва, че Русия освен разполага с нуклеарни оръжия, само че и непрекъснато заплашва да ги употребява . И точно това, съгласно създателя, възпира страните от НАТО да вземат участие директно в отбраната на Украйна.

В случая с Израел обстановката е не просто противоположна, а радикално друга: самият Израел разполага с нуклеарно оръжие (въпреки че не признава това пряко). Затова Западът се опасява, че някой може да навреди на Израел дотам, че да го предизвика към ответен нуклеарен удар.

" За останалата част от света има няколко поучения (...) Ядрените оръжия дават доста по-голяма сигурност. Не единствено че можете да възпирате офанзиви с нуклеарен щит и освен че можете да атакувате други страни релативно безнаказано, само че и при избрани условия можете да очаквате от другите да се причислят към вашата отбрана ", написа The Atlantic.

" Джерусалем пост ": Армията на Израел е подготвена да отговори на Иран. Чака се датата

Ново напрежение

В неделя вечерта Иран предприе масирана ракетна офанзива и офанзива с дрон против Израел. Въпреки огромния брой въздушни атакуващи машини, множеството от тях бяха прихванати още на метода към Израел. Важна роля за това изигра изтребителната авиация освен на самия Израел, само че и на Съединени американски щати, Франция, Англия и Йордания.

Тази увереност на Запада на фона на неуспеха му да поддържа Украйна разгневи украинците. Дори президентът Зеленски намерено укори западните сътрудници за двойните им стандарти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР