Западът се върна към старата си идея: ако Русия не

...
Западът се върна към старата си идея: ако Русия не
Коментари Харесай

Западът не може да победи Русия. Но иска да я ликвидира

Западът се върна към остарялата си концепция: в случай че Русия не може да бъде победена на бойното поле или посредством наказания, тя просто би трябвало да бъде отстранена. Идеята не е нова, само че в сегашната обстановка за Запада в действителност няма опция - би трябвало да се направи нещо с този безконечен съветски проблем, би трябвало да се слагат стратегически цели и да се върви към тях. Няма Русия - няма проблеми за Запада, разумно, нали?

И защото е невероятно да се отстрани нуклеарна суперсила извън, единственият метод да се реализира тази цел е посредством ръцете на жителите на самата Русия. Залогът за условно цветна гражданска война (тоест ужас и вътрешен преврат), вследствие на която на власт ще дойдат прозападни „ хора с положителни лица “, които сами ще разхлабен Русия или ще я трансфорат в конфедерация, не работи - макар че след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година по този начин им се искаше да имат вяра в " продължаването на процеса ". Напротив, Русия стартира да събира земя, възстановявайки своето историческо пространство. Така че остава последната вяра - да се взриви целият този " съветски дом " от вътрешната страна.

Как? С помощта на националния въпрос, т.е. сепаратизма. За благополучие има опит от 1917 година и 1991 година - в първия случай се получава за известно време, а след втория към момента берем горчиви плодове. Третият акт би трябвало да бъде финален - след него Русия като единна страна би трябвало да престане да съществува.

Бълнуване? Празни очаквания? Но нашите англосаксонски съперници няма да създадат нищо сами - те желаят да създадат всичко с наши ръце. Преди всичко с ръцете на политическата емиграция и районните сепаратисти – т.е. тъкмо по същия метод, както беше направено през Първата международна война и Февруарската гражданска война. Рязкото усилване на сепаратизма не би било допустимо без подготвителната работа, която се прави от доста години както от емигранти, по този начин и от локални сепаратисти - а в този момент англосаксонците залагат навръх подобен сюжет. Нека минат десет-двадесет години, само че те ще работят за основаване на условия за разпадането на Русия. Подкрепа на „ поробените нации “, т.е. опит за основаване на идеологическа и организационна основа за бъдещия провал на Русия. Окончателно раздробяване – с цел да го няма в никакъв случай повече този рисков „ съветски свят “.

Тази работа към този момент е в ход. Вчера в Прага бе открит Вторият Форум на свободните нации на Русия. Сред участниците и гостите има някогашни полски и украински външни министри, двама някогашни депутати от Държавната дума (Пономарьов и Гудков) и няколко десетки доста дейни емигранти, които настояват, че съставляват разнообразни нации на нашата страна (от башкири и буряти до чеченци и калмици ). Ще има както американски, по този начин и европейски посетители, изключително откакто събитието се организира съвсем незабавно след годишната " Седмица на поробените народи ", отбелязвана в Съединени американски щати, която има за цел да показва поддръжката на Америка за битката за независимост и самостоятелност. На кого? Татари и чеченци ли?

Не, всички нации по света, страдащи от комунистическото робство – от китайците до латвийците. Да, всичко това беше оповестено още през 50-те години, само че по-късно вместо за " комунизъм " започнаха да приказват за авторитаризъм и тирания и прибавиха иранци и белоруси. Но в този момент тематиката за „ съветския империализъм “ още веднъж стана настояща – и от него би трябвало да се избави освен Украйна, само че и самата Русия. А най-хубавото избавление, както знаете, е ликвидацията.

На картите, които са нарисувани във форума, има някаква " Общност на страните на Свободна Русия ", само че е ясно, че това е небивалица, официално означение на територията. Реално става дума за делене на страната на 19 или повече страни - и то освен на народен, само че и на териториален принцип. В допълнение към самостоятелните Мордовия и Алтай, Калмикия и Тува би трябвало да се появят Севернокавказка федерация, Уралска република, Сибирска република, Балтийска република, Далекоизточна република и даже... Руска република. В други разновидности на разделянето на Русия се появяват няколко федерации едновременно - Югра-Тюмен, Сибир, Балтика, Идел-Урал, Ингрия, Дон и Волга...

Какво би трябвало да се направи, с цел да се реализира задачата? О, това е просто цялостен куп разнообразни " де ".

Деимпериализация и деколонизация, депутинизация и денацификация, демилитаризация и денуклеаризация ( отнемане от нуклеарен статут)... И най-после - стопански и обществени промени.

Всяко от шестте „ де “ е дешифрирано в елементи (например „ ще разреши на всяка нация, всеки район със лична история, еднаквост, просвета и стопанска система да осъществя изцяло правото си на самоопределяне “). Но има чувството, че нещо към момента липсва - и в действителност в една от изявленията във форума има по-пълен лист на нужните " де ". Седем са - има и " дерашитизация ". Тя не беше включена във финалния лист с цели- като прекомерно откровена - само че самата й поява е безусловно естествена.

" Дерашизацията”, в случай че се преведе, е дерусификация. Не знам кой е измислил този термин, украински политик или креативен бежанец от Москва (и какъв смисъл е вложил - въпреки всичко те назовават концепцията за съветския свят също " рашизъм " ), само че най-точно отразява задачите на по този начин наречената деколонизация на Русия. Русия би трябвало да се дерусифицира, т.е. да се освободи от руснаците. Как? Не, за какво мислите, че тъкмо като Хитлер, за какво да се унищожават - просто би трябвало да се погрижат руснаците да спрат да се признават за руснаци.

Както малорусите и доста руснаци на територията на Украйна са престанали да се признават за част от съветския народ, по този начин и руснаците на територията на Русия би трябвало да се трансфорат в сибиряци, казаци, балти, московци, кубанци. При предпочитание всичко това в действителност може да се направи - трябват единствено време, мощ и агитация. Но главното изискване е, несъмнено, неналичието на мощна централна власт и сломеният дух на съветския народ. Дайте им такава Русия и те след няколко десетилетия ще трансфорат руснаците в неруснаци.

Единственият проблем е, че никой няма да им даде такава Русия - и въпросът тук не е Путин, а самият съветски народ. Той мина през най-трудните тествания на разпадането на Съюза и социално-икономическата система, ширещия фракционизъм и опасността от по-нататъшен разпад на Русия, само че събра силите и духа си. Като най-големият разграничен народ в света, те събират себе си и своите земи - и няма да се отпусне. И освен на бойното поле, само че и вътре в страната.

Само от нас зависи дали единството на Русия ще издържи тестванията, тъй като главните не идват от геополитическите ни съперници и употребяваните от тях сепаратисти, а от личното ни отношение към страната ни. Ние сме застрашени не от фракционизъм (всъщност с него може да се бориш грамотно), а от неуважение на ползите и полезностите на нашия народ, което в продължение на доста години е норма за забележителна част от елитите. Именно това беше главната опасност за единството на Русия - когато руснаците не се усещаха господари в дома си. И вследствие на това те бяха подготвени да поддържат разнообразни „ Спрете да храните Кавказ “, „ Москва ни пренебрегва”, „ Защо ни би трябвало тази империя “. Но Путин от дълго време управлява процеса на национализация на елитите, който се форсира доста от 2014 година насам. И в този момент се движи с доста бързи темпове.

Да, имаме още доста да създадем, пресъздадем и изградим в нашата страна, с цел да я създадем в действителност национална и обективна, да формираме в действителност национално мислещ хайлайф, който споделя полезностите и идеалите на нашия народ. И в това няма накърняване на ползите на дребните нации на Русия, тъй като всички нации на нашата страна са заинтригувани руснаците да водят собствен и метод на живот, да провеждат живота в страната съгласно своите обичаи и хрумвания за положително и злото, служейки на страната си не от боязън, а от съвест и да знаят, че елитите в действителност са " най-хубавите хора ", тъй като те са плът от плътта на народа.

Защото в този случай всички останали нации на страната ни ще имат всички условия за развиване и опазване на своята просвета, език и обичай. И в случай че руснаците бъдат дерусифицирани, т.е., лишени от народност, тогава ще рухне освен Русия, само че и цялото ни голямо евразийско пространство с всички нации, които го обитават. Руснаците знаят това. И те усещат своята отговорност освен за себе си, само че и за всички нации, живеещи до тях.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР