Западът рискува да влезе в ядрена война, защото не говори

...
Западът рискува да влезе в ядрена война, защото не говори
Коментари Харесай

Съветник по национална сигурност на Великобритания предупреди за риск от ядрена война заради недостатъчна комуникация

Западът рискува да влезе в нуклеарна война, тъй като не приказва задоволително с Русия и Китай, съобщи съветникът по националната сигурност на Англия, представен от Би Би Си.

Според сър Стивън Лавгроув съперничещите си сили са се разбирали по-добре по време на Студената война и неналичието на разговор през днешния ден прави неправилните калкулации по-вероятни. Той добави още, че сме в нова епоха, в която рисковите оръжия са по-широко налични.

Коментарът идва преди телефонен диалог сред американския президент Джо Байдън и китайския президент Си Цзинпин - първият сред двамата водачи от март насам. Очаква се те да обсъдят продължаващото напрежение към Тайван и митата от ерата на Тръмп върху китайския импорт.

В тирада пред Центъра за стратегически и интернационалните проучвания във Вашингтон сър Стивън Лавгроув се концентрира върху последствията от съветската инвазия в Украйна и върху, по думите му, " разгръщащото се доста по-широко съревнование за наследника на интернационалния ред след Студената война ".

Той съобщи, че през десетилетията на Студената война западните сили са се облагодетелствали от договаряния, които са подобрявали разбирането ни за руската теория и качества - и противоположното. " Това ни даде по-високо равнище на убеденост, че няма да преценим неверно пътя си към нуклеарна война ", добави сър Стивън.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР