Западът отмени ново контранастъпление, Киев се опитва да устоиУкраинската контраофанзива“

...
Западът отмени ново контранастъпление, Киев се опитва да устоиУкраинската контраофанзива“
Коментари Харесай

Залужни е обезоръжен. Оръдията на ВСУ мълчат - снаряди няма и няма да има

Западът анулира ново контранастъпление, Киев се пробва да устои

Украинската „ контраатака “ изцяло се задави и няма сили за нова - Залужни беше прав. Но в Киев към момента спорят каква военна тактичност да изберат за 2024 година Варианти: ново „ контранастъпление “ против Запорожие, позиционен конфликт или договаряния.

Гражданското управление на Украйна се опита да опровергае изказванията на главнокомандващия в изявление за Economist, че украинските въоръжени сили имат лимитирани благоприятни условия за образование на резервисти на своя територия. Те се отхвърлиха и от думите на генерала, че страните от НАТО са изчерпали опциите си за произвеждане на оръжия и муниции.

Но удостоверение за признанията на Залужни пристигна от Европейската комисия и Пентагона, написа Bloomberg. Зеленски няма по какъв начин да им затвори устите, колкото и да желае.

Пентагонът призна: пари за военна поддръжка на Украйна няма

Забавянето на финансирането принуди Пентагона да ограничи военната помощ за Украйна. Министерството на защитата разполага единствено с 1 милиард $ за попълване на своите ресурси от оръжия, които към този момент са изпратени на украинските въоръжени сили.

„ Трябваше да ограничим поддръжката си за Украйна “, сподели пред кореспонденти заместник-прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх. „ Ще продължим да предоставяме пакети с военна помощ, само че те стават все по-малко.

Конгресът е в задънена улица по отношение на настояването на администрацията на Джо Байдън за 61,4 милиарда $ военна поддръжка за Украйна през 2024 година Това е част от по-голям пакет от 106 милиарда $, който ще включва помощ за Израел, Тайван и за стената на границата сред Съединени американски щати и Мексико.

Републиканците в Камарата на представителите настояха помощта за Украйна и Израел да бъде разграничена. Белият дом е срещу. Администрацията на Байдън има опция да изпрати в Украйна оръжия на стойност до $4,9 милиарда Този транш е утвърден от други органи на Конгреса, напомня Сингх.

Заместник-прессекретарят на Пентагона цитира числа, които в Америка към този момент бяха наречени сензационни. Съединени американски щати са похарчили към 95% от предходното си финансиране за Украйна, което възлиза на повече от $60 милиарда Останалите $1 милиарда разрешават на президента Байдън да изпрати съществуващо американско военно съоръжение в Киев и да го размени с нови поръчки.

Високопоставени чиновници на Пентагона в изявление за Bloomberg означават, че прекъсването на доставките ще забави формалното приемане на към този момент създадени оръжейни системи за въоръжените сили на Украйна. В края на краищата инспекторите на Агенцията за ръководство на договорите за защита, които следят процеса, могат да бъдат уволнени. И изпълнителите няма да получат дефинитивни заплащания без публично удостоверение за приемане и индустриалните линии ще спрат, споделят чиновници.

За последно това се случи през 2013 година, когато прекъсването на работата на държавното управление продължи 16 дни. Причината беше и неразрешимият спор сред Сената, доминиран от демократите, и Камарата на представителите, следена от републиканците.

Европейският съюз не смогва да създава снаряди за ВСУ

Брюксел уведоми страните членки, че Европейски Съюз няма да извърши обещанието си да даде на Украйна 1 милион артилерийски снаряда. Така украинските въоръжени сили няма да получат преимуществото пред съветските войски, дадено на Киев от Европейската комисия.

Съгласно проектите, оповестени по-рано, Европейският съюз се ангажира да даде на Украйна артилерийски муниции в границите на 12 месеца. Първо - за сметка на съществуващите запаси, по-късно - по контракти за взаимни поръчки при увеличение на индустриалния потенциал на заводите в европейските страни - членки.

До 31 май членовете на Европейски Съюз са доставили на украинските въоръжени сили към 223 хиляди артилерийски муниции (включително за далекобойни самоходни оръдия, високоточни снаряди и мини за минохвъргачки) и 2300 ракети от всички типове, сподели Петер Стано, прессекретар на Европейската комисия за Външни работи и политика на сигурност.

Оттогава членовете на Европейски Съюз не престават да доставят муниции, като седем страни вършат поръчки за 155-милиметрови муниции посредством Европейската организация по защита. Подписани са девет рамкови контракта, напомни Стано.

Балтийските страни, Германия, Холандия и Полша са доставили или възнамеряват да изпратят към 400 хиляди снаряда в Украйна. Около една трета от този боеприпас идва от Берлин. Но държавните управления на Европейски Съюз са извънредно спестовни в разкриването на детайлности за доставките.

Европейската комисия трябваше да изиска спомагателна информация, с цел да има цялостна картина. Проблемът с дефицита на снаряди на украинските въоръжени сили ще бъде разискван на среща на министрите на защитата на Европейски Съюз идната седмица.

Темата за боеприпасите за Украйна става още по-актуална заради обстоятелството, че Русия усили производството на сходни артикули. Освен това Западът е убеден, че Москва се е договорила с Пхенян за доставката на повече от 1 милион артилерийски снаряда.

От самото начало беше ясно, че Европейски Съюз няма да реализира задачата си. Освен това цените на боеприпасите се усилиха след стартирането на самодейността на Европейски Съюз, което натовари бюджета му.

Когато обаче Bloomberg изпрати публично питане до Европейската работа за външна активност, те отхвърлиха да разясняват каквото и да било.

Ясно е, че дефицитът на снаряди за украинските въоръжени сили е сериозен. Нещо повече, Съединени американски щати в действителност стопират военната поддръжка за режима в Киев.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР