Западът остро осъди в ООН клането, продължаващо в сирийската провинция

...
Западът остро осъди в ООН клането, продължаващо в сирийската провинция
Коментари Харесай

Западът остро осъди клането в Идлиб

Западът остро осъди в Организация на обединените нации " клането ", продължаващо в сирийската провинция Идлиб, където Дамаск предприе атака, подкрепена от Русия. Междувременно Иран предложи подпомагане за понижаване на напрежението сред Сирия и Турция, съобщи Франс прес.

На среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, свикана през вчерашния ден по неотложност по искане на Съединени американски щати, Англия и Франция, американската посланичка Кели Крафт показа, че е ужасена от развиването на обстановката.

" Администрацията на Тръмп осъжда най-твърдо режима на Асад, Иран, Хизбула и варварската, неоправдана военна атака на Русия ", сподели тя.

Редица страни, по-специално европейски, също насочиха апел за дейности за " оръжията в Идлиб да замлъкнат ", както се изрази френският дипломат Никола дьо Ривиер.

Подпомагани от съюзни съветски войски, силите на сирийския режим превзеха основен град в провинция Идлиб при нахлуване в района, съпроводено с голям брой опустошения. Вчера там починаха 17 цивилни, в това число деца, припомня Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР