Западът обучава украински диверсанти да извършват атаки срещу руски ядрени

...
Западът обучава украински диверсанти да извършват атаки срещу руски ядрени
Коментари Харесай

Москва: Западът обучава украинци да атакуват руски АЕЦ

Западът образова украински диверсанти да правят офанзиви против съветски нуклеарни уреди. Това съобщи шефът на Руската работа за външно разузнаване Сергей Наришкин, представен от ТАСС.

" Стигна се до такава степен, че западните разследващи служби образоват украински диверсионни и терористични бойни групи за офанзиви против съветски нуклеарни уреди. Това беше доказано ", акцентира той в коридорите на 53-ата среща на Общността на самостоятелните страни (ОНД), която се организира в Баку.

" Подобни дейности сигурно са били предотвратени от нашите разследващи служби, Федералната работа за сигурност. Правени са опити за нанасяне на вреди на атомните електроцентрали в Курск, Смоленск и Запорожие . Ясно е, че е мъчно да се поддържат контакти със западните разследващи служби при такива условия ", означи Наришкин.
 Русия залови украински шпиони, подготвяли саботажи
Русия залови украински шпиони, подготвяли саботажи

Те са някогашни чиновници от отбранителната индустрия

Той уточни, че Западът употребява Украйна, с цел да противодейства на Русия, " до момента в който режимът в Киев продължава да употребява искрено терористични способи против Русия и целия съветски свят ".

" Това включва терористични офанзиви против редица публицисти, писатели и водачи на публичното мнение, както и терористични дейности против жилищни региони, градове и селища в Русия и обекти на гражданската инфраструктура ", посочи Наришкин.

Относно терористичните закани, идващи от Афганистан, Сирия, Ирак и Либия, началникът на външното разузнаване съобщи, че те се коренят в " противозаконния напън и даже директните актове на въоръжена експанзия от страна на Съединени американски щати и техните съдружници против тези страни ".

" Въпреки това в света се случват огромни събития, защото той се движи към многополюсност, а съветските разследващи служби поддържат необятно взаимоотношение и съдействие със специфични служби в други страни, а точно тези в Глобалния юг, в това число нашите сътрудници, другари и сътрудници от разузнаването на страните членки на Оперативно-наблюдателно дело ", заключи Наришкин.
 Русия предизвестява за случай под подправен байрак в Запорожката АЕЦ
Русия предизвестява за случай под подправен байрак в Запорожката АЕЦ

Според Ренат Карчаа по този начин Западът ще се включи във войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР