Западът използва нови видове кибероръжия срещу Русия, използвайки мрежовата инфраструктура

...
Западът използва нови видове кибероръжия срещу Русия, използвайки мрежовата инфраструктура
Коментари Харесай

Западът използва нови видове кибероръжие срещу Русия, съобщава ФСБ

Западът употребява нови типове кибероръжия против Русия, употребявайки мрежовата инфраструктура на Украйна, заяви Центърът за връзки с обществеността на ФСБ.

„ По време на разбора на разпознатите компютърни закани бяха получени данни, показващи потреблението на украинска територия от Съединените щати и страните от НАТО за осъществяване на масирани компютърни офанзиви против цивилен цели в Русия. В момента мрежовата инфраструктура на Украйна се употребява от настъпателни кибер интервенции на западни страни, което им разрешава скрито да употребяват нови типове кибероръжия “, се споделя в известието.

Общо от началото на 2022 година специалистите са записали над 5000 хакерски офанзиви против сериозната инфраструктура на Русия. Негативните последствия са били избегнати с помощта на навременните дейности.

„ Кибератаките се създават с директното присъединяване на Обединеното командване на Пентагона в съдействие с интернационалните (Anonymous, Silence) и национални (Ghost Clan - Съединени американски щати, RedHack - Турция, GNG - Грузия, Squad 303 - Полша и други) хакерни групи “, разкриват в ФСБ.

В същото време Вашингтон се пробва да прикрие ролята си в тези интервенции, представяйки за техен „ създател “ извънредно Украйна, а точно групировката IT Army of Ukraine.

Както подчертаха в специфичната работа, ФСБ има всички благоприятни условия да разпознава същинските поръчители и уредници на хакерски атаки против съветската инфраструктура и да ги изправи пред правораздаването.

Осигуряването на осведомителната сигурност на Русия е една от основните задания, които президентът Владимир Путин сложи пред ФСБ на разширения съвет на ведомството в края на февруари. Заместник-директорът на Националния координационен център за компютърни произшествия Николай Мурашов съобщи, че против Русия е почнала невиждана киберкампания за изваждане от строя на осведомителната конструкция. Голям брой цифрови офанзиви през 2022 година са били ориентирани към кражба на информация и нарушение на софтуерните процеси, както и към интервенция в работата на обекти, които могат да провокират публичен отзив.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР