Западът е похарчил милиарди долари в подкрепа на опозиционни бойци

...
Западът е похарчил милиарди долари в подкрепа на опозиционни бойци
Коментари Харесай

Руска спецслужба: Западът похарчи милиарди в подкрепа на опозиционни бойци в Сирия

Западът е похарчил милиарди долари в поддръжка на опозиционни бойци в Сирия, съобщи през днешния ден шефът на съветската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин, представен от Интерфакс.

„ В Сирия в поддръжка на отрядите на въоръжената съпротива са изхарчени милиарди долари, само че западните страни по този начин и не съумяха да отделят умерените формирования от терористичния Фронт „ Ан Нусра “, съобщи Наришкин в Уфа на интернационална конференция, проведена от Съвета за сигурност на Русия, предава БНР.

„ Сега тези екстремисти, спасявайки се от ударите на държавните сирийски войски, стартират да наводняват европейските градове “, добави той.

Според него опитите на западни страни да се заиграват с терористични групировки в Сирия и Ирак са „ извънредно рискови “.

„ СВР има данни за проекти на Запада за хакерски атаки против инфраструктура на Русия “, уточни още шефът на спецслужбата.

И упрекна западните страни, че употребяват способи на хибридна война, с цел да попречат на развиването на стратегическото съдействие сред Русия и Китай. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР