Западът безцеремонно всмуква Балканите в НАТО без да се съобразява

...
Западът безцеремонно всмуква Балканите в НАТО без да се съобразява
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Западът безцеремонно всмуква Балканите в НАТО

Западът безогледно всмуква Балканите в НАТО без да се преценява с волята на народите в страните от района, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

" Западът организира безцеремонна политика на абсорбция на този район в НАТО, без да се преценява нито с волята на народите в съответните страни, нито с уроците на историята, нито с обикновеното дипломатическо възпитание ", сподели Лавров. Той приказва в Дипломатическата академия на съветското външно министерство на конференция, отдадена на паметта на някогашния представител на Русия в Организация на обединените нации Виталий Чуркин, предава Българска телеграфна агенция.

Външният министър означи, че Русия от дълго време и упорито приканва към завръщане към главните правила на интернационалния живот, закрепени н Хартата на Организация на обединените нации и документите на ОССЕ: суверенно тъждество на страните, невмешателство във вътрешните работи, неприлагане на мощ или опасност със мощ, разрушение на разногласията извънредно с мирни средства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР