Западът безцеремонно придърпва балкански държави към НАТО. Това предупреди руският

...
Западът безцеремонно придърпва балкански държави към НАТО. Това предупреди руският
Коментари Харесай

Лавров: Западът безцеремонно придърпва балкански държави към НАТО

Западът безогледно придърпва балкански страни към НАТО.

Това предизвести съветският външен министър Сергей Лавров по време на конференция в памет на умрелия дипломат на Русия в Организация на обединените нации Виталий Чуркин . Събитието се организира в Дипломатическата академия към Министерството на външните работи, осведоми ТАСС.
 Българският парламент ратифицира приемането на Северна Македония в НАТО Обновена
Българският парламент ратифицира приемането на Северна Македония в НАТО

И без Българска социалистическа партия депутатите събраха кворум в Народното събрание

" Западът настава с наглата си политика на придърпване на този район към НАТО , като изцяло подценява народите на страните, в допълнение подценява уроците на историята или елементарна дипломатическа учтивост ", разяснява Лавров.

Руският министър също акцентира, че Москва от дълго време и непрекъснато приканва за връщане към основите - връщане към главните правила на интернационалните връзки, поместени в Хартата на Организация на обединените нации и документите на Организацията за сигурност и съдействие в Европа, това са: суверенно тъждество на страните, невмешателство във вътрешните работи, възпиране от опасност или потребление на мощ и разрешаване на спор с мирни средства.
 НАТО е в рецесия
НАТО е в рецесия

На връх 70 година от основаването на организацията

В началото на месеца посланиците на 29 страни от НАТО и Македония подписаха в Брюксел протокол за присъединението на страната към организацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР