Заобиколени от тълпа журналисти, актрисите Фелисити Хофман и Лори Лафлин

...
Заобиколени от тълпа журналисти, актрисите Фелисити Хофман и Лори Лафлин
Коментари Харесай

Започна делото срещу известни американски актриси заради измама на университети

Заобиколени от навалица публицисти, актрисите Фелисити Хофман и Лори Лафлин се явиха в съда в Бостън, с цел да се изправят против обвинявания в всеобща машинация по шумния случай с предоставяне на подкупи против " вход " в влиятелни университети за децата им.
Хофман и Лафлин, които резервираха безмълвие, откогато бяха упрекнати през март, дойдоха настрана и не споделиха нищо на репортерите пред постройката на съда, съобщи БГНЕС. Хофман, известна най-много с ролята си в поредицата " Отчаяни съпруги ", дойде без също известения си брачен партньор, артистът Уилям Х. Мейси. Лафлин, известна с ролята си в „ Пълна къща “, се усмихна и махна на почитателите си, преди да влезе в постройката.
Актрисите са най-известните от 50-те души, упрекнати в машинация за да вкарат посредством рушвет децата си в влиятелни американски университети. Водещата персона зад измамата, Уилям " Рик " Сингър, който съгласно управляващите е получил 25 милиона $ за подкупване на треньори и академични админи, се призна за отговорен и сътрудничи. Някои от университетите, част от измамата, са Йейл, Станфорд, Лос Анджелис и Джорджтаун. Нито едно от учебните заведения или учениците не са упрекнати по делото.
Според прокурорите, упрекнатите родители са платили цели 6 милиона $ на компания, ръководена от Сингър, с цел да подправи кандидатстудентските изпити на техните деца или да се подкупят треньори, които да оказват помощ на студентите да получат стипендии. 33-те родители по делото са упрекнати в скрит план за осъществяване на машинация с документи - закононарушение, което се санкционира с 5 години затвор.
Хофман е упрекната, че е платила 15 000 $, с цел да помогне на най-голямата си щерка да " се снабди " с по-добри резултати в приемния изпит SAT College. Лафлин и брачният партньор ѝ са упрекнати, че са платили 500 000 $ през 2016 и 2017 година на фондацията на Сингър, тъй че двете им дъщери да могат да се показват като гребци и да се причислят към тима на Калифорнийския университет (USC).
Благодарение на съдействието на Сингър, следователите разполагат със записи на телефонни диалози и с имейли на актрисите, съдържащи информация за измамата. Нито един родител към момента не се е признал за отговорен по случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР