Заобиколени от море от екрани, вие сте насред вихъра от

...
Заобиколени от море от екрани, вие сте насред вихъра от
Коментари Харесай

Режимът на монаха

Заобиколени от море от екрани, вие сте посред вихъра от разсейващи фактори. Писукането при всяко ново известие във Viber, linkedIn или чата на Facebook ви изпълва с смут. Пощенската ви кутия непрекъснато прелива от непрочетени имейли. Трескаво превключвате от задача на задача до момента в който продуктивността ви се срутва под тежестта на цифровото цунами.

Да, това не се случва единствено на вас! Много от нас усещат, че вниманието се съкратява поради непрестанните вести и пристрастяването ни към къси занимателни клипчета. За благополучие има стъпки, които можем да предприемем, с цел да увеличим способността си да се концентрираме. Един от триковете е нещо, което потребителите на обществените медии назовават " режим на монаха “.

Това е метод за работливост, въодушевен от дисциплинирания метод на живот на монасите. Той води началото си от уединения отшелнически живот, при който монасите се посвещават на надълбоко разсъждение, медитация и образование. В днешния забързан свят монашеският режим е приспособен като тактика, която оказва помощ на хората да възстановят фокуса и яснотата на мозъка си измежду непрекъснатите, натрапчиви кандидати за вниманието ви.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР