Занимаващите се с танци, творчество и музика излязоха на мирен

...
Занимаващите се с танци, творчество и музика излязоха на мирен
Коментари Харесай

Протест пред Министерски съвет с искания за отваряне на залите за изкуства

Занимаващите се с танци, творчество и музика излязоха на кротичък митинг под наслов „ Да отворим залите “ пред Министерския съвет, съобщи Българска национална телевизия.
Според участниците, изключителната обстановка слага под финансов риск хиляди семейства, които работят в областта на културата и изкуството.

Близо 300 души от разнообразни краища на страната се събраха в триъгълника на властта, като подчертаха че митингът им не е политически.
С овации те показаха своята благодарност към учителите в Деня на българската култура и просвета, а по-късно тези овации прераснаха в протестни ръкопляскания и ръченица, с цел да се съблюдава дистанцията в изискванията на изключителната епидемиологична конюнктура.

Пред Българска национална телевизия Ивайло Алексиев, който е един от уредниците на митинга, настоя, че секторът желае да му се обърне внимание, тъй като не са трета ръка хора.
" Няма логичност заведения за хранене и фитнеси да се отварят, а нашите школи - не ", означи Владимир Недев, който е началник на фолклорен отбор.
Протестиращите настояха за опазване на мярката 60:40, ангажимент за разговор с Министерството на културата, както и гаранция, в случай че в бъдеще сходни рецесии се появят, техният труд да бъдат овъзмезден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР