Занимава се с гледане на животни. В село Мещица говорят,

...
Занимава се с гледане на животни. В село Мещица говорят,
Коментари Харесай

Предаваме Директно От Мястото! Първи Арести За Купуване На Гласове!

Занимава се с гледане на животни. В село Мещица приказват, че са привиквали хора от лист за пазаруване на гласове. Полицията и прокуратурата към този момент не дават повече информация.

Bradva.bg напомня, че съгласно Наказателния кодекс, всеки който посредством принуждение, машинация, заплашване или по различен противозаконен метод пречи на някого да реализира изборното си право или да бъде определен, или да гласоподава на референдум, или да взе участие в подписка за производство на референдум, към този момент ще се санкционира с отнемане от независимост от една до три години и с санкция от хиляда до 10 хиляди лв..

Който предложи или даде на другиго имотна полза за да го склони да упражни изборното си право в интерес на избран претендент, политическа партия или коалиция или да гласоподава на референдум по избран метод, го грози отнемане от независимост от една до шест години и санкция от 10 хиляди до двадесет хиляди лв..

Който провежда предлагането или даването на другиго на имотна полза за да го склони да упражни изборното си право в интерес на избран претендент, политическа партия или коалиция, или да гласоподава на референдум по избран метод, към този момент се санкционира с отнемане от независимост от една до седем години и с санкция от 10 хиляди до двадесет и пет хиляди лв..

Когато някое от изброените действия е осъществено от длъжностно лице при или във връзка осъществяване на служебните му отговорности, плануваното с измененията наказване е отнемане от независимост от две до седем години и санкция от 10 хиляди до тридесет хиляди лв..
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР