Занемареният сливенски курорт, известен в миналото с балнеосанаториумите и отличните

...
Занемареният сливенски курорт, известен в миналото с балнеосанаториумите и отличните
Коментари Харесай

Подготвят за продажба апетитни терени на Сливенските минерални бани

Занемареният сливенски курорт, прочут в предишното с балнеосанаториумите и отличните качества на минералната си вода, от дълго време се нуждае от свежи вложения.
Повече от 10 години след правенето на обстоен организационен проект на урбанизираната територия, 49 терена – държавна благосъстоятелност, с обща повърхност от 325 дка , се приготвят за продажба. Те съставляват близо 80% от територията на курорта.
Раздвижването на капиталовия интерес става допустимо с помощта на регионалния шеф Чавдар Божурски, който разпореди изработването на Проект за изменение и допълнение на кадастралната карта на Сливенските минерални бани . Целта е държавните парцели в туристическия комплекс да бъдат нанесени на картата, с цел да им бъдат издадени актове за държавна благосъстоятелност. За реализатор на заданието бе определена сливенската компания „ Геоспектра” ЕООД.
След като всички нужни процедури приключат, ще бъде отворен пътят за осъществяване на разпоредителни покупко-продажби с терените, тъй че вложителите да могат да осъществят желанията си. Това ще улесни и построяването на водопроводни и други уреди, нужни за пълноценното потребление на минералната вода.
От Областна администрация обявиха, че към този момент има деклариран капиталов интерес от притежатели на хотели.
„ Решихме дълготраен проблем, който затрудняваше развиването на Сливенските минерални бани”, разяснява през днешния ден регионалният шеф Чавдар Божурски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР