Замяната на червеното месо с пилешко може да изглежда като

...
Замяната на червеното месо с пилешко може да изглежда като
Коментари Харесай

Пилешко вместо свинско не е еко избор, предупреди "Грийнпийс"

Замяната на аленото месо с пилешко може да наподобява като екологичен избор, само че в действителност вреди повече на природата. Това предизвестие насочи " Грийнпийс " към британците.

Соята, която се употребява за хранене на пилета, се отглежда основно в Южна Америка и увеличеното им търсене може да докара до изсичане на още повече екваториални гори, които така и така са застрашени.

" Не мисля, че потребителите са наясно с тази връзка ", разяснява Киара Витали от " Грийнпийс ", представена от фондация " Томсън–Ройтерс ". " Смята се, че би трябвало да ограничим аленото месо и да го сменяем с пилешко, а за жалост, това не е по този начин ".

В последните 20 години търсенето на телешко, агнешко и свинско понижа във Англия, само че това на пилешко скочи с 20%, демонстрират данните на организацията. Проучване на Leatherhead Food Research сподели, че аргументите са частично здравни съображения и предпочитание за запазване на природата.

68% от вноса на соя във Англия идва от Южна Америка, а 90% от соята в Европейски Съюз се употребява за храна на животни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР