Замразяваме преговорите - всичко си има граници. Това обяви Мария

...
Замразяваме преговорите - всичко си има граници. Това обяви Мария
Коментари Харесай

Мария Габриел замразява разговора с Денков

Замразяваме договарянията - всичко си има граници. Това разгласи Мария Габриел на брифинг в централата на ГЕРБ.

Тя уточни, че се е водела само от разсъдъка и грижата за страната. Първо за решението си е уведомила акад. Николай Денков.

Не мога да приема народна власт да се гради въз основата на неистина, разлюляване на устоите на държавността и неспазване на фундаментални правила на републиката, безапелационна бе Габриел.

Тя разясни, че казусът не са във връзка с нейната персона, а че в тази ситуация става дума за визия за ръководство, която е в прорез с всички европейски правила и практики.

" Неприемливо е едно да се приказва по време на договаряния, а друго - на открито. Навън са неистини. Изводът ми е, че и вътре те не могат да бъдат одобрявани сляпо за истина ", означи Габриел.

Тя посочи, че е недопустимо даже да има подозрение, че България е заслон.
 Мария Габриел поучава да не се бъркат страстите с твърдостта
Мария Габриел поучава да не се бъркат страстите с твърдостта

Ще разяснява изтеклите записи след съвещанието на ИК на ГЕРБ

" Тя е суверенна страна. Имаме европейски и атлантически сътрудници, аз ги оценявам. Когато отстояваш позицията си с причини с бистрота, те почитат. Решенията обаче се вземат от България ", безапелационна бе тя.

България не може да бъде фасада за нечисти намерения, жадност за власт и система, подменяща устоите на държавността, уточни още Габриел.

Неприемливо било да се приказва за политизация на администрацията. Това бил невиждан метод към държавния уред.

Габриел запита това ли е визията им по какъв начин се вършат избори. Ако е това, българските жители не заслужавали такова отношение.

" Какво значи " ала-бала с президента "? " , изрази неразбиране тя.
 Кирил Петков призна, че се изказал непрецизно за Мария Габриел
Кирил Петков призна, че се изказал непрецизно за Мария Габриел

Според него Габриел е образец за смелостта и качествата на дамите в политиката

" Без ясни отговори и гаранции за съблюдаване на правилата, не мога да вземам участие в каквато и да е форма. Важно е да има изясненост по повод ненарушаването на закона, неполитизирането на държавния уред и службите, ясни гаранции за съблюдаване на пълномощията на институциите. Докато няма такива, замразяваме договарянията ", заключи Габриел.

Припомняме, до обрата се стигна, откакто през вчерашния ден, че напуща парламентарната група и популяризира запис от народен съвет на " Продължаваме промяната " от 21 май.

В един от записите Кирил Петков декларира, че е застраховка, а Борисов се изпирал през този вид и че ГЕРБ е единствено маркетингов зложелател.

След разкритията последваха остри реакции от , въпреки и главното настоящо лице - водачът на ГЕРБ Бойко Борисов - на записа.
 След теча - нова обстановка, съгласно Биков, и
След теча - нова обстановка, съгласно Биков, и " с нас ала-бала няма да си вършат "

От какво да ни е боязън, от какво да го е боязън Борисов?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР