Замразяваме преговорите. Всичко си има граници. Не мога да приема

...
Замразяваме преговорите. Всичко си има граници. Не мога да приема
Коментари Харесай

Мария Габриел: Замразяваме преговорите. Борисов: Не се ли поправят ПП, по-честно е да отиваме на избори

" Замразяваме договарянията. Всичко си има граници. Не мога да приема народна власт да се гради въз основата на неистина ", съобщи на брифинг в централата на ГЕРБ Мария Габриел. Става дума за метод на ръководство, който е в прорез със всички европейски практики. Неприемливо е на открито да се приказва едно, а по-късно друго, уточни още Габриел. Тя добави, че България не е заслон, а суверенна страна.
 
Задавам си въпроси това ли е визията по какъв начин се вършат избори, добави тя във връзка записите, публикувани от Радостин Василев. В тях глас, за който се твърди, че е на Асен Василев, споделя, че локалният избор наесен щял да се прави със служби, който " Продължаваме промяната " държи.
 
Габриел се разгласи за експертно държавно управление, което, съгласно нея, би срещнало най-голяма поддръжка. Но изиска да има гаранции за такова. " Замразяването на договарянията значи, че те могат да бъдат размразени ", разясни Габриел. И уточни, че извинението не би трябвало да е към нея, а към българските жители. " Ето това ще предизвести дали замразяването ще се трансформира в топене или ще отидем към третия вид ", разясни тя.
 
" Преговорите ще бъдат размразени, когато забележим гаранции за експертно държавно управление. Трети мандат не виждам по какъв начин ще стане. Изборите са доста по-честен вид ", уточни водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. И добави, че по този начин щяло да се види дали го е боязън да остане без имунитет.
 
Томислав Дончев разяснява, че " този който е правил ала-бала с президента ", в този момент плаши ГЕРБ с него. Компромисът е една от главните технологии в политиката и ние взаимни отстъпки направихме всевъзможни, сподели още той. " Втори мандат, небалансирано наличие на втория, по-малкия, ярки политически фигури. Едно е компромис обаче, друго е да позволиш с твоя глас във властта да бъде конфигуриран войнстващ болшевизъм. Този, който ще става министър в този кабинет, трябвало с кръв да се подпише, че ще рави чистки, няма значение дали е законно или нелегално ".
 
 Брифинг на ГЕРБ Брифинг на ГЕРБ Източник: Скрийншот/Facebook
Зам.-председателят на ГЕРБ акцентира, че който щял да прави кабинет, с кръв се заканил, че ще прави чистки. Нямало нищо демократично в това и от чутото щяло да се прави " ремонт на страната ".
 
Казала съм на акад. Денков, че замразяваме договарянията, отговори на журналистически въпрос Мария Габриел. И изиска гаранции, с цел да се възобновят те.
 
" След като победихме два пъти подред на изборите, и поотделно, и дружно, и с машини, и без машини, след договарянията, поехме ангажимент да се върне машинното гласоподаване ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той разяснява, че под " ала-бала " е схванал спекулация с машинния избор. Поиска да се купят машини като тези в Съединени американски щати. 
" Приемаме, че там е най-голямата народна власт ", аргументира се водачът на ГЕРБ.
 
" Гласуваш си на бюлетина, слагаш я на четеца, вечерта в 21,30 часа имаме резултати ", уточни някогашният министър председател по какъв начин ще става гласуването.
 
" Нито един път не е бил поставян въпроса за моя имунитет. Това е безспорна неистина ", сподели Борисов във връзка изказванията в записа, че водачът на ГЕРБ го е боязън да остане без отбрана от наказателно гонене. Напомни, че е нямал подобен 2 години и означи, че за 2 седмици са признати редица закони. Посочи, че в този момент на дневен ред е въпросът за държавния бюджет.

" Това е " Уотъргейт ". Да записваш централата на една политическа партия е най-тежкото нарушаване. Само че се оказа, че това не е по този начин ", продължи Борисов и добави, че проектът бил да се махнат стотици фрагменти на службите. Даде образец с " Гранична полиция ", в която в случай че няма хора, не е отговорен нейният началник. " Но ти да идваш и да кажеш, че ще смениш 500 шефове на учебните заведения. Да кажеш, че ще махнеш цялата администрация, ще сложиш там партийни водачи ", ядоса се Борисов.
 
Бившият министър-председател съобщи, че в началото договарянията били за държавно управление със период 3 месеца. Той добави, че е обяснявал на всеки какъв брой е значимо да има държавно управление, да се одобри бюджет и други основни закони.
 
" Въпросът не е какво си приказват, несъмнено и нашите по този начин си приказват. Въпросът е по какъв начин мислят тези хора - да махнат хората... ", продължи Борисов. И разясни, че за 2 години, откогато ГЕРБ не е на власт, нямали хора на никое място. Той се ядоса на чутото в записите, че от Политическа партия са желали да вършат локалния избор с техен вътрешен министър и по този начин да го манипулират.
 
" Хубава, неприятна, такава е ", сподели Борисов за държавната администрация и попита от кое място ще бъдат открити нови хора за нея. Борисов съобщи, че персонално е упорствал Асен Василев да е финансов министър в кабинета, тъй като в противоположен случай щял да каже, че в случай че той е бил на поста, дефицитът щял да е под 3%.
 
" В първия миг и аз помислих, че някакви мерзавци са ги подслушвали. Само че се оказа друго ", продължи водачът на ГЕРБ. Категорично отхвърли да се е срещал с бащата на Кирил Петков.
 
" ГЕРБ-СДС по тази причина е първа политическа мощ. Защото ние подсигуряваме на всеки работещ човек, без значение дали е в службите, в учебните заведения... ние няма да допуснем да го преследват, да го арестуват ", съобщи още Борисов.
 
Ние подходихме почтено, отговорно, отвърна Борисов, запитан съжалява ли ГЕРБ, че са върнали мандата. " С другари се изпокарахме единствено и единствено да преведем България ", сподели водачът на ГЕРБ.
 
" Бил съм основен секретар и 3 пъти министър председател. Няма случай да пристигна чужденец, евреин и да каже " за тая работа желая Иван Иванов ", уточни още Борисов във връзка изказванията във записите, че новите шефове в службите са съгласувани с " посолството ". 
 
" Няма процедура посолствата да идват и да дават кадрови решения. Категоричен съм, че безусловно в никакъв случай непознати посолства не са се месили. Те могат да одобрят едно предопределение, само че в никакъв случай не са се бъркали и не са предложили фрагменти. Това ще ни навреди доста в Европа. Ще стигнем досега да не ни вдигне никой телефона в Европа и да не ни напише един имейл. Това направиха тези хора, които се пробват да изнудват цялата страна и вместо да обединим напъните, всичко отива по дяволите, продължи Борисов.
 
Лидерът  на ГЕРБ разяснява и думите си към симпатизанти, че като не им харесва партията, има 240 други. Поясни, че това не е като футбола и не може Лео Меси да завоюва Световното състезание за Аржентина и да даде купата на Франция. Припомни, че толкоз пъти е обяснявал, че сходен кабинет е потребен за страната, че множеството хора са го разбрали.
 
Не е инцидентно, че записите излизат в този момент, заключи Борисов. И разясни, че на диалозите от " Продължаваме промяната " са се държали напълно друго на договарянията. Стресна ни метода, по който считат да ръководят страната, сподели Борисов.
 
" Как си обяснявате за какво " Да, България ", които са били с тях не желаят да дадат министри в кабинета? За да могат след това да се отрекат и да кажат " Не, не, ние не сме били с тях ", сподели още Борисов.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР