Замръзването на икономиката се отрази на много малки и средни

...
Замръзването на икономиката се отрази на много малки и средни
Коментари Харесай

ЕБВР предлага безплатни ресурси за справяне с кризата за малки и средни фирми

Замръзването на стопанската система се отрази на доста дребни и междинни компании

© Надежда Чипева Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) пуска безвъзмездна онлайн стратегия с потребни препоръки и запаси, които да оказват помощ на микро-, дребните и междинните компании да се оправят с икономическите последствия на рецесията около ковид. Целта е помощта да доближи до 10 хиляди души в 30-те страни, където банката оперира, в това число България.

Хъб за помощ

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Програмата е наречена Know How to... in a Crisis и е част от платформата The Know How Academy на Европейска банка за възстановяване и развитие. Тя съставлява хъб, където бизнесмените имат достъп до практическа поддръжка, обучителни материали и експертни препоръки за ръководство на рецесии. Те могат също да се включат и в дискусионни конгреси, където да разискват проблеми и вероятни решения с други бизнесмени. Хъбът дава също и характерна информация за другите ограничения за финансова поддръжка, която държавните управления и банките в другите страни дават.

Основни тематики

Програмата ще се концентрира върху пет основни тематики за бизнеса, които са свързани с ръководството на рецесии. За момента разполагаем е първият модул, където компаниите могат да научат по какъв начин да си подсигуряват работеща верига на доставки и постоянни парични потоци. Останалите четири модула следва да излязат скоро, като те ще покриват тематики като финансово ръководство, финансиране на компанията, личен състав, управнически и лидерски провокации. Всички запаси се оферират на пет езика - британски, съветски, украински, турски и арабски. Прогноза за България

Оценката на Европейска банка за възстановяване и развитие за въздействието на рецесията върху българската стопанска система демонстрира, че ограниченията за ограничение на епидемията ще доведат до 36% спад на потреблението, като най-вече ще намалеят обществените разноски и тези за дълготрайни артикули. Износът ще пострада от икономическото закъснение в Европа и затруднените вериги за доставки. Особено мощно обиден ще бъде секторът на услугите, най-много туризмът. Заради увеличената неустановеност вложенията ще бъдат отсрочени минимум до втората половина на годината. За тази година Европейска банка за възстановяване и развитие предвижда 5% спад на българския Брутният вътрешен продукт, а за следващата година се чака растеж с 4%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР