Замръзнали датчици са една от възможните причини за катастрофата с

...
Замръзнали датчици са една от възможните причини за катастрофата с
Коментари Харесай

Руският самолет се разбил заради замръзнали датчици?


Замръзнали сензори са една от вероятните аргументи за злополуката с съветския пътрнически аероплан предходната неделя. Това излиза наяве след разчитането на част от данните в черните кутии на разрушилия се Ан-148 от Международния авиационен комитет (МАК).

По-конкретно става въпрос за скоростомера на самолета, който по всяка възможност е бил обледенен и не е предавал тъкмо данни на водачите, съобщи РИА „ Новости “. По този метод те не са могли да реагират съответно и да ръководят добре машината.

Според оповестеното от МАК на борда на самолета е настъпила „ особена обстановка “ към 2 минути и половина след излитането. Тогава Ан-148 се е намирал на към 1300 метра височина и се е движил със скорост 465-470 км/ч. В този миг черните кутии са почнали да записват разминавания в показанията за скоростта. По-конкретно такива има от единия от модулите за въздушни параметри. Според специалистите, анализиращи записите, до неверна информация на приборите може да се е стигнало поради датчика за въздушно налягане, който да се е обледенил поради изключени системи за затопляне.

Засега обаче тази доктрина не е потвърдена. Възможно е тя да се удостовери откакто специалистите разчетат записите на гласовата връзка сред водачите в кабината.

Информация за странна флуктуация в скоростта на самолета тъкмо преди да изчезне от радарите се появи минути след злополуката. Данни за такива съмнения сподели уеб сайтът flightradar24.com. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР